Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) εισήλθε σε βάση του στρατού της Συρίας (φωτογραφίες)

Η Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) εισήλθε σε βάση του στρατού της Συρίας (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά την κατάληψη της πόλης Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία -στις 28 Μαρτίου- από το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα (το Μέτωπο Αλ Νούσρα), οι τζιχαντιστές και οι “μετριοπαθείς” ισλαμιστές σύμμαχοί τους ξεκίνησαν την Πέμπτη 2 Μαρτίου μεγάλη επίθεση στη συριακή στρατιωτική βάση Μαστούμα που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα νότια της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο στο Twitter, η Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα κατάφερε να εισέλθει στη σημαντική στρατιωτική βάση, την οποία ο συριακός στρατός όπως διαβάζουμε στο Twitter εγκατέλειψε.

Η φωτογραφία που ακολουθεί, αναρτημένη από την Αλ Νούσρα στο Twitter, δείχνει τζιχαντιστές μέσα σε εγκαταστάσεις του συριακού στρατοπέδου:

mastuma_1

“Σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται από τη νύχτα της Πέμπτης ανάμεσα στον στρατό και τους παραστρατιωτικούς από τη μια πλευρά, και το Μέτωπο Αλ Νούσρα και συμμάχους του όπως οι ισλαμιστικές οργανώσεις Άχραρ Αλ Σαμ και Τζουντ Αλ Άκσα από την άλλη πλευρά, γύρω από τη βάση Μαστούμα”, περίπου 7 χλμ. νότια της πόλης Ιντλίμπ, ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τη “μεγαλύτερη από τις βάσεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ”, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριου που εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου στη Συρία. “Η Αλ Νούσρα και οι σύμμαχοί της διεξάγουν μια προληπτική επίθεση εναντίον αυτής της βάσης, καθώς εκεί είναι όπου το καθεστώς στέλνει ενισχύσεις με στόχο να ανακαταλάβει την πόλη Ιντλίμπ”.

Η κατάληψη της βάσης Μαστούμα αποτελεί μέγιστη στρατηγική απώλειά για την κυβέρνηση της Συρίας. Είναι η πιο σημαντική βάση στην περιοχή της Ιντλίμπ και οι τζιχαντιστές πλέον απειλούν ανεμπόδιστοι τις δύο σιιτικές κοινότητες Φούα και Κεφράγια, που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στην επαρχία Ιντλίμπ, που συνορεύει με την Τουρκία, η κυβέρνηση δεν ελέγχει πλέον παρά λιγοστές ακόμη λιγότερο σημαντικές στρατιωτικές βάσεις, το αεροδρόμιο Αμπού Ελ Ντούχουρ και μερικές κοινότητες.

Δείτε φωτογραφίες από τις μάχες που έδωσε η Αλ Νούσρα ενάντια στον στρατό της Συρίας, στη βάση Μαστούμα, το απόγευμα της Παρασκευής:

mastuma_2

mastuma_3

mastuma_4

mastuma_5

Από τη μάχη στη βάση Μαστούμα φωτογραφίες ανάρτησε στο Twitter και η σύμμαχος της Αλ Νούσρα, Τζουντ Αλ Άκσα:

jund_1

jund_2

jund_3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr