Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε η χαμένη Λευκή Πόλη στη ζούγκλα της Ονδούρας

Βρέθηκε η χαμένη Λευκή Πόλη στη ζούγκλα της Ονδούρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Ζούγκλα, Λευκή Πόλη, Ονδούρα,

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν την θρυλική χαμένη Λευκή Πόλη στα δάση της Ονδούρας.

Η ονομαζόμενη Λευκή Πόλη, αφιερωμένη στον θεό Πίθηκο, είναι το όνειρο του κάθε κυνηγού θησαυρών, αφού λέγεται πως ήταν γεμάτη χρυσό και πλούτο, πέραν κάθε φαντασίας.

Σύμφωνα με το National Geographic, στις αρχές του μήνα βρέθηκε χαμένη πόλη, που ήταν καλά κρυμμένη στο δάσος της βροχής στην Ονδούρα.

lost_city

Το National Geographic δεν κάνει λόγο για τη Λευκή Πόλη, αλλά για μία πόλη που ήταν χαμένη μέσα στο δάσος, κρατώντας αποστάσεις από την ανακάλυψη που διχάζει του επιστήμονες.

theodore-morde

Ήδη το 1940, o Theodore Morde (φωτογραφία), νεαρός εξερευνητής από την Μασαχουσέτη, είχε υποστηρίξει ότι βρήκε την θρυλική χαμένη πόλη ή αλλιώς την Λευκή Πόλη όπως είναι γνωστή.

Η Λευκή Πόλη από τότε έπεσε ξανά στην λήθη, στοιχειώνοντας την φαντασία των κυνηγών θησαυρών, όμως το 2012, μία ομάδα αποτελούμενη από αρχαιολόγους από τις ΗΠΑ και την Ονδούρα επανέλαβαν τις έρευνες στην περιοχή με την βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας και αεροφωτογραφιών.

Το αποτέλεσμα ήταν να δουν πως στην περιοχή υπήρχε κατασκευή ορθογωνίου σχήματος, η οποία θα μπορούσε να ήταν μόνο ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Περαιτέρω έρευνα στο έδαφος αποκάλυψε πάνω από 50 κατασκευές θαμμένες κάτω από την Γη οι οποίες σύμφωνα με τους ερευνητές χρονολογούνται από το 1000 έως το 1400 μ.Χ.

Σύμφωνα με τον Douglas Preston του National Geographic: «Οι κορυφές των 52 κατασκευών ξεχωρίζουν από τη γη ενώ πολλές περισσότερες βρίσκονται προφανώς κάτω από το έδαφος».

Η πόλη ονομάζεται και Λευκή Πόλη του Χρυσού εξαιτίας των αναφορών σε αρχαία κείμενα ναούς που ήταν γεμάτοι αμύθητους θησαυρούς.

Δυτικοί αναφέρονται πρώτη φορά στην μυθική πόλη το 1526 λόγω του κονκισταδόρα Χερνάντο Κορτές, ο οποίος ανέφερε την ύπαρξη της στο Βασιλιάς Κάρολο τον 5ο της Ισπανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Στo top 10 της Ευρώπης το Χαλάνδρι για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Αφρίν/Εφρίν Συρία: Φιλότουρκοι τζιχαντιστές λεηλατούν με μπουλντόζες αρχαιολογικό χώρο

Από Δευτέρα 15/1 ισχύει ξανά εισιτήριο στην Αγία Σοφία για τους ξένους τουρίστες

Τεράστια αρχαία πόλη ηλικίας 2.500 ετών ανακαλύφθηκε στον Αμαζόνιο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr