Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκλείει τρομοκρατία πίσω από το χαμένο Boeing η Ιντερπόλ

Αποκλείει τρομοκρατία πίσω από το χαμένο Boeing η Ιντερπόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Ιντερπόλ, Μαλαισία,

Απίθανο θεωρεί η Interpol το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροσκάφους να συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια. Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διεθνούς υπηρεσίας Ρόναλντ Νομπλ «όσο περισσότερα στοιχεία συγκεντρώνουμε, τόσο πιο πολύ οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα».

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι οι κάτοχοι ιρανικών διαβατηρίων αντάλλαξαν τα διαβατήριά τους με δύο ευρωπαϊκά, ένα αυστριακό και ένα ιταλικό, στην Κουάλα Λουμπούρ , προκειμένου να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος. Πρόκειται για τον 19χρονο Πούρια Νουρ Μοχάμαντ Μεχρντάντ, ο οποίος σκόπευε να μετεγκατασταθεί στη Γερμανία. Ο δεύτερος Ιρανός ονομαζόταν Ντελαβάρ Σεβέντ Μοχαμαντρέζα και ήταν 29 ετών.

«Ο άνδρας αυτός δεν φαίνεται να ήταν μέλος κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης και πιστεύουμε ότι προφανώς προσπαθούσε να μεταναστεύσει στη Γερμανία», δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της αστυνομίας της Μαλαισίας, Χαλίντ Αμπου Μπακάρ, ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε με ομολόγους του των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών για τον 19χρονο Πούρια.

Νωρίτερα σήμερα η μαλαισιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τέσσερις πιθανούς λόγους που μπορεί να συνδέονται με την εξαφάνιση του αεροσκάφους—μεταξύ των οποίων η αεροπειρατεία και η δολιοφθορά.
Ο επικεφαλής του Σώματος Χάλιντ Αμπού Μπακάρ δήλωσε ότι οι άλλοι δύο πιθανοί λόγοι είναι ψυχολογικά προβλήματα των επιβατών ή του πληρώματος ή προσωπικά προβλήματα των επιβαινόντων.

Οι μαλαισιανές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι επέκτειναν τη ζώνη έρευνας κατά 180 χιλιόμετρα γύρω από το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους που μετέφερε 239 επιβαίνοντες. Ελικόπτερα και σωστικά σκάφη από δέκα χώρες ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας γύρω από τη Μαλαισία και το νότιο Βιετνάμ.
Aνώτερο στέλεχος που έχει γνώση των ερευνών υποστήριξε ότι η αδυναμία να εντοπισθούν συντρίμμια του αεροσκάφους υποδεικνύει ότι κατά πάσα πιθανότητα εξερράγη ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν το αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης, αλλά μπορεί να είναι και συνέπεια μηχανικής βλάβης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιντερπόλ: Επανεξετάζονται ανεξιχνίαστες δολοφονίες γυναικών

Συνελήφθη Αλβανός στα Πατήσια καταδικασμένος για διακίνηση παιδιών

National Interest: Ο Ερντογάν με «δάσκαλο» τον Πούτιν δημιούργησε ένα στρατό ισλαμιστών μισθοφόρων για να κατακτήσει τον κόσμο

Στην Αλβανία πρώην γενικός εισαγγελέας καταζητείται από την Ιντερπόλ

Μαλαισία: 278 νέοι θάνατοι και 13.104 νέα κρούσματα – Σύνολο: 25.437 νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr