Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστήριο με τα κινητά στο χαμένο Boeing που ακόμα καλούν

Μυστήριο με τα κινητά στο χαμένο Boeing που ακόμα καλούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Boeing 777, Μαλαισία,

Ελπίδες αλλά και προβληματισμό προκαλούν οι αναφορές από συγγενείς επιβατών του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines ότι κάποια κινητά έχουν ακόμα σήμα. Μία πιθανή εξήγηση για το τι ακριβώς συμβαίνει επιχειρεί να δώσει το site του Nouvel Observateur.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Malaysia Airlines, οι επιβάτες της business class έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μία εφαρμογή του αεροσκάφους προκειμένου να παραμένουν συνδεδεμένοι καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, SMS ή email, χάρη σε έναν εξοπλισμό που είναι εγκατεστημένος μέσα στις θέσεις.

Ωστόσο η αεροπορική εταιρεία δεν επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν διαθέσιμη στην πτήση MH370.
Ο συντάκτης του Nouvel Observateur αναφέρει πως ακόμα και αν λειτουργούσε το συγκεκριμένο σύστημα για τα τηλέφωνα των επιβατών, στην περίπτωση που το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε, τότε ο μόνος τρόπος για να εξακολουθεί να λειτουργεί η σύνδεση είναι οι τηλεφωνικές συσκευές να μην έχουν καταστραφεί και να είναι ανοικτές. Επομένως να υπάρχουν θύλακες αέρος στο εσωτερικό του αεροπλάνου.

Οι κινεζικές αρχές προσπαθούν, μέσω των κινητών τηλεφώνων που φέρονται να παραμένουν σε λειτουργία, να τα εντοπίσουν μέσω των σημάτων που εκπέμπουν.

Την ίδια ώρα, δεκαεννέα οικογένειες, συγγενείς των οποίων ήταν στη μοιραία πτήση, ισχυρίστηκαν πως παίρνουν τηλέφωνα στα κινητά των δικών τους και αυτά καλούν!

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail όχι μόνο κάποια από τα κινητά των επιβαινόντων καλούν, αλλά κάποιοι από αυτούς εμφανίζονται να είναι online στο κινεζικό facebook που ονομάζεται QQ.

Σύμφωνα με τους Straight Times της Σιγκαπούρης, αξιωματούχος της Malaysia Airlines επιβεβαίωσε ότι κι εκείνοι καλούν στα κινητά των μελών του πληρώματος και καλούν κανονικά!

Η Washington Post γράφει πως ένας συγγενής αγνοουμένου υποστηρίζει ότι ο γαμπρός του που αγνοείται, φαίνεται να είναι online στο QQ, ωστόσο τα μηνύματα που του έχει στείλει έχουν παραμείνει αναπάντητα, όπως και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν κάνει όλοι οι συγγενείς προς τους επιβαίνοντες.
Ως εκ τούτου οι συγγενείς των επιβατών ζητούν από τις Μαλαισιανές αρχές να μπορέσουν να εντοπίσουν από το GPS των τηλεφώνων τους συγγενείς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

National Interest: Ο Ερντογάν με «δάσκαλο» τον Πούτιν δημιούργησε ένα στρατό ισλαμιστών μισθοφόρων για να κατακτήσει τον κόσμο

Μαλαισία: 278 νέοι θάνατοι και 13.104 νέα κρούσματα – Σύνολο: 25.437 νεκροί

Η Μαλαισία ανησυχεί ότι η AUKUS θα προκαλέσει κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στον Ινδο-Ειρηνικό

Έξαρση του κορωνοϊού στη Ν/Α Ασία – «Πολύ επικίνδυνη» παραλλαγή στο Βιετνάμ

Σχέδιο Ερντογάν να «απελευθερώσει» την Ιερουσαλήμ με Ιρανούς, Μαλαισιανούς και Πακιστανούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr