ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με… σπρέι πιπεριού θα διαλύονται οι διαδηλώσεις στην Ινδία

Με… σπρέι πιπεριού θα διαλύονται οι διαδηλώσεις στην Ινδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αστυνομικές αρχές μιας πόλης στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσαν ότι έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα νέο «όπλο» για να διαλύουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις: μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, εφοδιασμένα με ψεκαστήρες πιπεριού.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του Ούταρ Πραντές και όγδοης σε πληθυσμό πόλης της Ινδίας, με 2 εκατομμύρια κατοίκους, διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν δοκιμάσει με επιτυχία πέντε τέτοια drone.

«Καταφέραμε να κατανοήσουμε πώς να τα χειριζόμαστε ώστε να στοχεύουμε με ακρίβεια, ακόμη και στην περίπτωση που φυσάει αέρας και σε περιοχές με συνωστισμό» είπε ο Γιασάσβι Γιάνταβ.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα «αναλάβουν υπηρεσία» στα τέλη Απριλίου. Διαθέτουν κάμερες ακριβείας και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και δύο κιλά πιπεριού σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

«Το πιπέρι δεν είναι θανατηφόρο αλλά είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του πλήθους. Μπορούμε να το ψεκάζουμε από διάφορα ύψη για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», εξήγησε ο Γιάνταβ.

Η αστυνομία του Λούκνοου έχει ήδη χρησιμοποιήσει παρόμοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αποστολές «επιτήρησης», κυρίως σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας από Παρίσι: Μήνυμα αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που διαλύουν την κοινωνία (βίντεο)

Ινδονησία: Φανατικοί ισλαμιστές διαδηλωτές προσπάθησαν να διαλύσουν συναυλία του Αντρέα Μποτσέλι

Διπλή δολοφονία στις Λιβανάτες: 45χρονος σκότωσε τα δύο ανίψια του 23 και 26 ετών

Η Τουρκία ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους της Ινδίας σε εξέγερση

Δένδιας: Με τα αεροσκάφη KC-390 θα έχουμε δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr