Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Οι τζιχαντιστές έχουν για ερωτικές σκλάβες 8χρονα κορίτσια

Ισλαμικό Κράτος: Οι τζιχαντιστές έχουν για ερωτικές σκλάβες 8χρονα κορίτσια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εφιάλτης για τα κορίτσια και τις γυναίκες των Κούρδων Γιαζίντι, που κατάφεραν και ξέφυγαν από τη σκλαβιά και την αιχμαλωσία στο Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζεται και μετά την απελευθέρωσή τους.

Οι περισσότερες γυναίκες υπέστησαν βιασμούς από τους τζιχαντιστές, απανωτούς και ομαδικούς. Εκτός από τα ψυχολογικά τραύματα που τις έχουν σημαδέψει ανεπανόρθωτα, πολλές έχουν μείνει έγκυες από τους βιαστές τους, αλλά και έχουν στιγματιστεί ως “ατιμασμένες”, ιδιαίτερα οι απάντρευτες που πλέον δεν είναι παρθένες.

Γιατροί στο ιρακινό Κουρδιστάν παραβιάζουν τον νόμο και κάνουν εκτρώσεις σε νεαρά κορίτσια που χρησιμοποιήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες από τους τζιχαντιστές και έμειναν έγκυες από τους βιαστές τους.

Οι γιατροί γνωρίζουν ότι πρέπει κάτι να κάνουν για να “διορθώσουν” τα πράγματα και ενώ οι εκτρώσεις απαγορεύονται στο Κουρδιστάν, ακόμα και μετά από βιασμό, εκείνοι παραβιάζουν τον νόμο διότι οι κοπέλες που ελευθερώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν τώρα να εξοστρακιστούν από τις οικογένειές τους ως ατιμασμένες.

Άλλοι γιατροί κάνουν παρθενορραφές (πλαστική παρθενικού υμένα) στα θύματα βιασμού, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι μικρά κορίτσια, παιδιά μόλις 8 ετών.

Το Ισλαμικό Κράτος όταν εισέβαλε τον Αύγουστο του 2014 στα εδάφη που κατοικούν οι Γιαζίντι στο βόρειο Ιράκ, στο Σιντζάρ, έπιασε αιχμαλώτους περίπου 40.000 ανθρώπους.

Όλες οι γυναίκες που “πέρναγε η μπογιά τους”, αλλά και ανήλικα παιδιά, πωλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες, ή δόθηκαν ως “ανταμοιβή” σε τζιχαντιστές να τις γλεντήσουν πριν κάποια μάχη ή αποστολή αυτοκτονίας. Υπάρχουν αναφορές ότι γυναίκες και κορίτσια των Γιαζίντι έχουν πωληθεί ως ερωτικές σκλάβες στη Σαουδική Αραβία, στη Συρία αλλά και στην Τουρκία.

Πολλές από τις γυναίκες που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους τζιχαντιστές τώρα αντιμετωπίζουν την κοινωνική περιθωριοποίηση από τους ίδιους τους συμπατριώτες τους.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές πήραν για ερωτικές σκλάβες τις γυναίκες και κορίτσια των Γιαζίντι από την ηλικία των 8 ετών και πάνω. Πολλές τις ανάγκασαν να παντρευτούν τζιχαντιστές και να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ. Τις περισσότερες τις βίασαν ένας ή περισσότεροι άνδρες πολλές φορές και σε κάποιες περιπτώσεις και ομαδικά.

Μια κοπέλα Γιαζίντι, η 31χρονη Ρασίντα, περιέγραψε όσα βίωσε στα χέρια των τζιχαντιστών.

“Έκαναν κλήρωση ποιος θα πάρει ποια από εμάς. Είχαν γράψει τα ονόματά μας σε χαρτάκια και όποιος τραβούσε ένα χαρτάκι έπαιρνε τη γυναίκα που έγραφε. Ο άνδρας που με πήρε, ο Αμπού Γκουφράν (Abu Ghufran), με υποχρέωσε να κάνω μπάνιο, αλλά όσο βρισκόμουν στο λουτρό προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Πήρα δηλητήριο, που βρήκα στο σπίτι, και το ήπια. Δεν με σκότωσε αλλά αρρώστησα βαριά”.

Μια άλλη γυναίκα, η Ντιλάρα, είπε ότι την οδήγησαν σε μια αίθουσα στη Συρία όπου τελούνταν γάμοι με τζιχαντιστές. Ήταν μια “γαμήλια αίθουσα” δηλαδή, όπου τζιχαντιστές παντρεύονταν αιχμάλωτες. Εκεί οι τζιχαντιστές είπαν σε όλες τις αιχμάλωτες ότι πλέον έπρεπε να ξεχάσουν τους συγγενείς τους και να προετοιμαστούν ώστε να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά τζιχαντιστών. Από τις 09.30 το πρωί άνδρες μπορούσαν να επισκεφθούν τη “γαμήλια αίθουσα”, να διαλέξουν και να αγοράσουν όποια γυναίκα ήθελαν και μετά να τη βιάσουν ως… σύζυγό τους.

“Είδα μπροστά στα μάτια μου”, είπε η Ντιλάρα, “τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να τραβάνε γυναίκες από τα μαλλιά, να τις δέρνουν, να τις χαστουκίζουν εάν αντιστέκονταν”.

“Ήταν σαν κτήνη. Μια φορά πήραν κορίτσια έξω, τα βίασαν και ύστερα γύρισαν για να βιάσουν κι άλλα. Οι ηλικίες των γυναικών που είχαμε επιλεγεί για ερωτικές σκλάβες ήταν από 8 ετών έως 30”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr