Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες διαδηλώνουν στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία

Χιλιάδες διαδηλώνουν στις ΗΠΑ ενάντια στην αστυνομική βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για μια ακόμη φορά στη Βαλτιμόρη προκειμένου να καταγγείλουν την αστυνομική βία και να ζητήσουν να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των Αρχών για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος 6 αστυνομικών στην πόλη.

«Εάν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη» φώναζαν οι διαδηλωτές μόλις ξεκίνησε η πορεία από το σημείο όπου ο νεαρός Αφροαμερικανός ηλικίας 25 ετών συνελήφθη.

«Οι νέοι δεν είναι αλήτες», «δεν επικρατεί ειρήνη στις ψυχές μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργάνωσης δικηγόρων που μάχεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, των Black Lawyers for Justice.

«Είναι εξοργιστικό αυτό που συνέβη, θέλουμε να σταματήσει η αστυνομική βία, θέλουμε την ειρήνη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 25χρονος Ότομ Χούπερ.

Η Εθνοφρουρά ανέπτυξε 3000 άνδρες «προκειμένου να εγγυηθούν ότι θα επικρατήσει ηρεμία στη Βαλτιμόρη», σύμφωνα με μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τον θάνατο του Γκρέι και εναντίον της κακομεταχείρισης των μειονοτήτων από τους αστυνομικούς εξελίσσονται σε περισσότερες από 20 πόλεις των ΗΠΑ περιλαμβανομένων του Ντάλας, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες. Το κάλεσμα για συμμετοχή γίνεται κυρίως μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης με τις ετικέτες (hashtag) #BlackLivesMatter και #BlackSpring.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr