Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Σκάνδαλο με εμπλοκή ελληνικής εταιρείας;

Σκόπια: Σκάνδαλο με εμπλοκή ελληνικής εταιρείας;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΤΩΡ, Σκάνδαλο, Σκόπια,

Την κατασκευαστική ΑΚΤΩΡ εμπλέκει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), μέσω του εκπροσώπου της Πέτρε Σιλέγκοφ, σε «οικονομικό σκάνδαλο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με τον κ. Σιλέγκοφ, και όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το “σκάνδαλο” αυτό «ξεδιπλώνεται» με τη μορφή του ξεπλύματος χρήματος και έχει ως εξής:

“Τις πρώτες δέκα ημέρες των τελευταίων μηνών εισέρχονται στην ΠΓΔΜ οργανωμένα, με λεωφορείο, έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν ασχολούνται με την κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, αλλά μεταβαίνουν στο υποκατάστημα της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, από όπου αποσύρουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά τους και τα παραδίδουν στην Αθηνά Ζιώγα , φοροτεχνικό της Άκτωρ. Στη συνέχεια τα άτομα αυτά αναχωρούν για την Ελλάδα. Η Stopanska Banka είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας”.

Ο κ.Σιλέγκοφ παρουσίασε καταλόγους με τα ονόματα αυτών των ελλήνων πολιτών και τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. «Ιδού τα ονόματα των ελλήνων αυτών πολιτών, που σηκώνουν χρήματα κάθε μήνα σε μετρητά. Ιδού και οι λογαριασμοί τους».

Σε λιγότερο από ένα χρόνο εισήλθαν στη χώρα για το σκοπό αυτό 96 πολίτες της Ελλάδας. Εννέα από αυτούς έχουν το ίδιο επώνυμο αλλά διαφορετικό όνομα. Κάποιοι από αυτούς εισήλθαν στην ΠΓΔΜ δύο φορές, κάποιοι τρεις φορές και κάποιοι άλλοι και τέσσερις φορές. Στα άτομα αυτά καταβάλλονται από την ανάδοχο του αυτοκινητόδρομου Άκτωρ, μέσω του υποκαταστήματος της Stopanska Banka στο Νεγκότινο, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, βάσει συμβάσεων έργου. Αυτοί οι άνθρωποι μετατρέπουν σε ευρώ τα δηνάρια που λαμβάνουν στην ίδια τράπεζα .

Σε κάθε πληρωμή, δίπλα στον καθένα που κάνει ανάληψη των χρημάτων βρίσκεται η Αθηνά Ζιώγα, λογίστρια της εταιρίας Άκτωρ , στην οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, παραδίδονται τα μετρητά. Τα αναληφθέντα ποσά είναι της τάξης των 20.000, 40.000 και 90.000 ευρώ. Υπάρχει ακόμη και αναληφθέν ποσό 120.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί 3,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά», ανέφερε ο κ.Σιλέγκοφ”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με σκέτο «Μακεδονία»

Ο «κερατωμένος» ( ; ) βασιλιάς της Ισπανίας, η βασίλισσα είχε τον ίδιο εραστή με την αδελφή της κι ο ρόλος του πρώην βασιλιά

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Η βασίλισσα Λετίθια «κεράτωνε» τον βασιλιά της Ισπανίας με τον πρώην κουνιάδο της

Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Οικονομικά Αποτελέσματα 9μήνου 2023

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr