Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαλύονται τα Σκόπια; Ξέσπασαν μάχες Αλβανών και ψευδομακεδόνων (φωτο + βίντεο)

Διαλύονται τα Σκόπια; Ξέσπασαν μάχες Αλβανών και ψευδομακεδόνων (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αλβανοί ένοπλοι συγκρούονται με δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού των Σκοπίων, στα περίχωρα της αλβανόφωνης πόλης Κουμάνοβο στα Σκόπια.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2001 είχαν διεξαχθεί μάχες στην ίδια περιοχή μεταξύ του στρατού των Σκοπίων και εξεγερμένων Αλβανών και UCKάδων.

skopia_mesa_2

Δεκαπέντε αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ακούγονται πυροβολισμοί από αυτόματα όπλα και καπνός υψώνεται πάνω από την πόλη.

Στο Twitter υπάρχουν και αναφορές ότι υπάρχουν νεκροί και μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σκοτώθηκε ένα παιδί 8 ετών με τους γονείς του.

Η επιχείρηση άρχισε στις 4 π.μ. του Σαββάτου.

Οι Αλβανοί ένοπλοι, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, υπολογίζονται σε περίπου 70 άνδρες.

skopia_mesa_1

Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Κουμάνοβο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τα Σκόπια και λίγο νοτιότερα από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και το Κόσοβο.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, όπως έχουν αναρτηθεί στο Twitter από κατοίκους της πόλης, βλέπετε άρματα μάχης, στρατός στους δρόμους και συλλήψεις υπόπτων Αλβανών.

Πρόκειται για εικόνες ξεκάθαρης πολεμικής επιχείρισης.

skopia_mesa_3

Μια μεγάλη κοινότητα Αλβανών ζει στην περιοχή, η οποία αποτελεί μέρος της αλβανικής μειονότητας που υπολογίζεται περίπου στο 30% των στο σύνολο των ψευδομακεδόνων.

Το 2001, Αλβανοί αντάρτες συγκρούσθηκαν επί μήνες με τις δυνάμεις ασφαλείας πριν η δυτική διπλωματία μεσολαβήσει για μια ειρηνευτική συμφωνία που προσέφερε περισσότερα δικαιώματα και εκπροσώπηση στους Αλβανούς. Ωστόσο η εφαρμογή της υπήρξε βραδεία και οι εντάσεις συχνά αναζωπυρώνονται.

Τον περασμένο μήνα η αστυνομία ανακοίνωσε πως περίπου 40 ένοπλοι που μιλούσαν αλβανικά συνέλαβαν ομήρους τέσσερις αστυνομικούς κοντά στα βόρεια σύνορα με το Κόσοβο και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Με άλλα λόγια… Εάν λίγο ακόμα “κρατήσουμε” το ψευδομακεδονικό κράτος θα διαλυθεί και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν κανείς δεν θα το θυμάται. Ούτε αυτό, ούτε τους μαϊμουδομακεδόνες, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι βουλγαρικής εθνικής καταγωγής.

Δείτε και βίντεο από τις μάχες που μαίνονται στην πόλη:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Θεσσαλονίκη: Αλβανός βίαζε κι έδερνε την 28χρονη Αλβανίδα σύζυγό του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr