Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ομπάμα ζήτησε λύση αλλά προέτρεψε την Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις

Ο Ομπάμα ζήτησε λύση αλλά προέτρεψε την Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση, για να πάρει σκληρές πολιτικές αποφάσεις και να δείξει σοβαρότητα στις μεταρρυθμίσεις, έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα από τη Γερμανία.

Στην τοποθέτησή του, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Αμερικανικός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την εξεύρεση λύσης που θα επιστρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε αφορούσε και πάλι την Ελλάδα. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αν οι Ευρωπαίοι είναι πολύ σκληροί απέναντι στην Ελλάδα και να απαντήσει τι πρέπει να γίνει σε αυτό το ζήτημα, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε:

«Οχι μόνο η G7, αλλά το ΔΝΤ και οι άλλοι Θεσμοί που εκπροσωπούνται εδώ, νιώθουν ότι επείγει να βρουν το δρόμο που θα λύσει την κατάσταση. Αυτό θα απαιτήσει η Ελλάδα να δείξει σοβαρότητα στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Οχι μόνο για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της, αλλά για να δημιουργήσει τη βάση που θα οδηγήσει την ελληνική οικονομία ξανά στην ανάπτυξη και την ευημερία. Πρέπει να πάρουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες θα είναι καλές μακροπρόθεσμα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη στάση των δανειστών, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό οι Θεσμοί να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίσει η Ελλάδα. «Αν όλες οι πλευρές δείξουν την απαιτούμενη ευελιξία, το πρόβλημα θα λυθεί. Αλλά θα απαιτήσει σκληρές αποφάσεις», τόνισε.

Οταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως, ο Μπαράκ Ομπάμα απάντησε «Ολοι θέλουν να συμβεί αυτό και θα δουλέψουν σκληρά για να το πετύχουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr