Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο Νταβούτογλου μετά το εκλογικό σοκ

Παραιτήθηκε ο Νταβούτογλου μετά το εκλογικό σοκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τρεις νεκρούς στη νοτιοανατολική Τουρκία και στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, μετά από ένοπλη επίθεση σε ηγέτη ισλαμικού οργανισμού, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές των τουρκικών αρχών ασφαλείας.

Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, καθώς το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο Νταβούτογλου θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ο ίδιος είχε δηλώσει κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που δεν καταφέρει το κόμμα του να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών φέρνει σε δυσχερή θέση τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το κυβερνόν κόμμα μέσα στην τουρκική εθνοσυνέλευση, μετά και τα υψηλά ποσοστά που σημείωσε το φιλοκουρδικό κόμμα.

Στο μεταξύ, νεκρός έπεσε ηγέτης ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης. Η επίθεση έγινε σε περιοχή στην οποία πλειοψηφεί το κουρδικό στοιχείο, δύο ημέρες μετά την πρώτη συντεταγμένη είσοδο φιλοκουρδικού κόμματος στην τουρκική Εθνοσύνελευση, μετά τις εκλογές της Κυριακής, με συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα 80 βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προστατεύοντας την Ευρώπη – Αποκαλύπτοντας την αυξανόμενη απειλή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr