Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πακιστάν κατηγορεί φιλανθρωπική οργάνωση για κατασκοπεία

Το Πακιστάν κατηγορεί φιλανθρωπική οργάνωση για κατασκοπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Αρχές του Πακιστάν έδωσαν διορία 15 ημερών στη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children να εγκαταλείψει τη χώρα κατηγορώντας την για κατασκοπεία.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία κλείδωσε την είσοδο του γραφείου της οργάνωσης, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ κι ανήρτησε μία ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι σφραγίζεται το κτίριο.

“Είμαστε σφόδρα αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια και εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας στο πλέον υψηλόβαθμο επίπεδο”, αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

“Όλο μας το έργο είναι σχεδιασμένο και πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τις κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα και αποσκοπεί στην ενίσχυση των δημόσιων δομών στους τομείς της υγείας, της διατροφής, της εκπαίδευσης και της παιδικής πρόνοιας”.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο Πακιστάν περισσότερα από 35 χρόνια, βρισκόταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση από το 2011 όταν το όνομά της συνδέθηκε με τον Σακίλ Αφρίντι, έναν Πακιστανό γιατρό τον οποίο είχε στρατολογήσει η CIA για να βοηθήσει στην αναζήτηση του Οσάμα μπιν Λάντεν και τελικά την εξόντωσή του στο Αμποταμπάντ.

Λίγο μετά που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες, απελάθηκαν από το Πακιστάν οι ξένοι εργαζόμενοι της οργάνωσης, αλλά τουλάχιστον 1.000 ντόπιοι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται εκεί.

Η οργάνωση διαψεύδει την όποια σχέση με τον Πακιστανό γιατρό ή με την CIA.

Αστυνομικές πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, είπαν ότι η φιλανθρωπική οργάνωση σφραγίστηκε επειδή εμπλεκόταν σε “αντι-πακιστανικά σχέδια”.

“Παρακολουθούμε τις τηλεφωνικές τους κλήσεις και τα γραφεία τους και οι δραστηριότητές τους είναι πολύ ύποπτες”, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Ισλαμαμπάντ.

Ένας αξιωματικός της οργάνωσης είπε ότι από το 2012 δεν χορηγήθηκε βίζα σε πολλούς εργαζόμενους στην οργάνωση και ότι οι οι πακιστανικές Αρχές μπλόκαραν τις προμήθειες ανθρωπιστικού υλικού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Ο Ιμπραήμ Καλίν (MİT) εισήλθε παράνομα στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr