Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατηγορούν τους Κούρδους ότι εκτοπίζουν αραβικούς πληθυσμούς στη Συρία

Κατηγορούν τους Κούρδους ότι εκτοπίζουν αραβικούς πληθυσμούς στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο “συνταγματάρχης” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) Αμπντούλ Τζαμπάρ Ακίντι (Abdul Jabbar Aqidi) ανακοίνωσε τη σύσταση “επιτροπής” η οποία θα διερευνήσει εάν οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ στη βόρεια Συρία (δυτικό Κουρδιστάν – Ροζάβα) εκτοπίζουν αραβικούς και τουρκμενικούς πληθυσμούς από τα εδάφη που οι Κούρδοι θέλουν να ανακηρύξουν αυτόνομα.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία “καθαρίζουν” από Άραβες και Τουρκμένους τις περιοχές που θέλουν να συμπεριλάβουν στο αυτόνομο δυτικό Κουρδιστάν.

Ο Ερντογάν δεν θέλει με τίποτα οι Κούρδοι να ανακηρύξουν δική τους επικράτεια στη βόρεια Συρία, διότι έτσι θα βρεθεί με ένα δεύτερο κουρδικό κράτος στα νότια σύνορά του, μετά από το ήδη αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν. Ο Ερντογάν ορθά θεωρεί ότι το επόμενο βήμα θα είναι η διχοτόμηση της Τουρκίας, αφού το βόρειο Κουρδιστάν είναι η σημερινή νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι Κούρδοι από την πλευρά τους αρνούνται ότι εκτοπίζουν αλλοεθνείς πληθυσμούς και κατηγορούν τον συγκεκριμένο “συνταγματάρχη” της “μετριοπαθούς” συριακής αντιπολίτευσης ότι υλοποιεί εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) σχηματίστηκε αρχικά από σώματα του τακτικού στρατού της Συρίας που στασίασαν ενάντια στον πρόεδρο Άσαντ. Στην πορεία του χρόνου, από κυρίαρχη αντιπολιτευτική δύναμη ο FSA κατέληξε σύμμαχος της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) και “τσιράκι” των Τούρκων στην περιοχή.

Ο FSA ήταν η υποτιθέμενη “δημοκρατική” αντιπολίτευση της Συρίας, που η Δύση έσπευδε να εξοπλίσει και να υποστηρίξει. Τώρα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ισλαμικές ένοπλες δυνάμεις. Δεν έχουν καταντήσει τζιχαντιστές, αλλά ότι είναι σύμμαχοι -το υπογραμμίζουμε αυτό- με την Αλ Κάιντα, πράγμα που από μόνο του λέει πολλά.

Οι Κούρδοι επίσης κατηγορούν τον “συνταγματάρχη” Αμπντούλ Τζαμπάρ Ακίντι για πράκτορα των Τούρκων. Υπενθυμίζουν ότι είχε εισέλθει για λίγες ημέρες στην πολιορκημένη Κομπάνι, δήθεν για να βοηθήσει στην άμυνά της, αλλά αφού κατασκόπευσε τις άμυνες των υπερασπιστών της πόλης, έφυγε.

colonel

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr