Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συνοριακός φράχτης της Ουγγαρίας σόκαρε τον Πρόεδρο της Σερβίας

Ο συνοριακός φράχτης της Ουγγαρίας σόκαρε τον Πρόεδρο της Σερβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς εξέφρασε «έκπληξη και σοκ» μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω της εισροής παράτυπων μεταναστών.

«Είμαι έκπληκτος και σοκαρισμένος, θα συζητήσουμε αυτήν την απόφαση με τους Ούγγρους συναδέλφους μας» επισήμανε ο Βούτσιτς σε δηλώσεις του που έκανε σε ζωντανή μετάδοση στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (RTS) από το Όσλο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Η λύση δεν είναι να υψώνουμε τείχη. Η Σερβία δε μπορεί να είναι υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τους μετανάστες, δεν είμαστε παρά μια χώρα διέλευσης. Η Σερβία ευθύνεται για την κρίση στη Συρία;» διερωτήθηκε ο Βούτσιτς.

Η Σέρβος πρωθυπουργός διερωτήθηκε επιπλέον εάν η χώρα του πρέπει «με τη σειρά της να υψώσει τείχη (στα σύνορά της) με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία», χώρες με τις οποίες γειτνιάζει η Σερβία κι απ’ όπου μεταβαίνουν οι παράτυποι μετανάστες που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς τις χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Κατόπιν απάντησε ο ίδιος: «η Σερβία δεν θα υψώσει τείχη, δεν θα απομονωθεί, δεν κατανοώ αυτήν την απόφαση και αναμένω να μιλήσω με τους εταίρους μας στους κόλπους της ΕΕ».

Ο Βούτσιτς εξάλλου υπογράμμισε ότι οι μετανάστες εισέρχονται στη Σερβία από «χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφερόμενος στη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

«Εμείς θα τους προσφέρουμε βοήθεια, τρόφιμα, όμως οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να παραμείνουν στη Σερβία, περνούν από τη Σερβία» τόνισε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr