Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Λιλλήκας: “Υπηρετείστε τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι τα ΝΑΤΟϊκα”

Γ. Λιλλήκας: “Υπηρετείστε τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι τα ΝΑΤΟϊκα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντεπίθεση στη μερκελική προπαγάνδα που διαδίδει η κυπριακή κυβέρνηση έκανε ο σοσιαλιστής ηγέτης της Κύπρου, Γιώργος Λιλλήκας, λέγοντας ότι η προσπάθεια της μνημονιακής κυβέρνησης του νησιού να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι η περίπτωση της Κριμαίας ομοιάζει με αυτή του ψευδοκράτους στην Κύπρο, είναι “όχι μόνο ατυχής αλλά και παραπλανητική”.

Ο κ. Λιλλήκας κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών “να συνέλθουν, να ξεφύγουν από τη σκιά του ΝΑΤΟ και να βάλουν ως ομπρέλα τους τα εθνικά και όχι τα νατοϊκά συμφέροντα”.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Γιώργος Λιλλήκας εξέφρασε την άποψη ότι η κυπριακή Κυβέρνηση έχει κάνει “σοβαρότατα λάθη” στη διαχείριση του θέματος της Κριμαίας και υπέδειξε πως η Συμμαχία Πολιτών είχε προειδοποιήσει έγκαιρα “ότι η Κυβέρνηση πρέπει να είναι προσεκτική και να θέσει πρώτιστα και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον στην τοποθέτηση της”.

“Η προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι η υπόθεση της Κριμαίας μοιάζει με την υπόθεση του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα, είναι όχι μόνο ατυχής αλλά και παραπλανητική”, είπε ο κ. Λιλλήκας, υπενθυμίζοντας ότι στην Κριμαία ζούσαν πάντοτε Ρώσοι, ενώ “στα βόρεια κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου δεν ζούσαν πάντοτε Τουρκοκύπριοι.

Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού μας μέχρι το 1974 ήταν Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τον τουρκικό στρατό δια της βίας και οι Τουρκοκύπριοι μεταφέρθηκαν μαζικά και ζουν παράνομα, μαζί με τους εποίκους, στα σπίτια και τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων”.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ομοιότητα των δυο περιπτώσεων, συνέχισε, “η Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί αυτό τον μπαμπούλα για να πληγώσει την εθνική μας υπόθεση και τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας”.

“Η θέση μας, που έπρεπε να υπερασπιστεί και η Κυπριακή Δημοκρατία, ήταν ότι είμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αλλά η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας περνά και διασφαλίζεται μέσα από την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και συμπλήρωσε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Εξωτερικών, “έπρεπε να φέρουν ένσταση στη λήψη οποιονδήποτε κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εάν δεν λαμβάνονταν ταυτόχρονα τουλάχιστον κυρώσεις κατά της Τουρκίας που κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, για να τερματιστεί αυτή η υποκρισία”.

Εξέφρασε παράλληλα την ανησυχία του πως, εάν υπάρξουν αντικυρώσεις από πλευράς Ρωσίας, θα είναι η χώρα μας που θα πληρώσει το τίμημα “και τα όποια ανταλλάγματα ή αντισταθμιστικά μέτρα έχει επικαλεστεί ο κ. Κασουλίδης, δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτε μπροστά σε αυτά που θα χάσει η χώρα μας, πιθανότατα και στον στρατιωτικό τομέα”.

“Γι αυτό ελπίζουμε ότι, έστω και την υστάτη, ο Πρόεδρος και ο ΥΠΕΞ να συνέλθουν, να ξεφύγουν από τη σκιά του ΝΑΤΟ και να βάλουν ως ομπρέλα τους τα εθνικά και όχι τα νατοϊκά συμφέροντα”, συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Τουλάχιστον 133 νεκροί στο μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr