Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζιχάντι Τζον λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος – Φοβάται ότι θα τον αποκεφαλίσουν!

Ο Τζιχάντι Τζον λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος – Φοβάται ότι θα τον αποκεφαλίσουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διάσημος αποκεφαλιστής στο Ισλαμικό Κράτος με το ψευδώνυμο “Τζιχάντι Τζον” (Jihadi John), δηλαδή τζιχαντιστής Τζον, κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι (Mohammed Emwazi), λέγεται ότι λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος για να γλιτώσει το δικό του κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρετανικών εφημερίδων, ο Τζιχάντι Τζον (Μοχάμεντ Εμουάζι) λιποτάκτησε από το Ισλαμικό Κράτος πριν μερικές εβδομάδες και προσπαθεί να διαφύγει από τη Συρία κατευθυνόμενος προς τη βόρεια Αφρική.

Μια πηγή που μίλησε στη βρετανική Express, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα τον πέταγε στα αζήτητα γιατί πλέον δεν του ήταν χρήσιμος, ή ακόμα χειρότερα “υπήρχε πιθανότητα να χάσει το κεφάλι του με τον ίδιο τρόπο που εκείνος έπαιρνε τα κεφάλια άλλων”.

jihadi_john

Ο τζιχαντιστής Βρετανός υπήκοος από το Λονδίνο, λέγεται ότι τρομοκρατήθηκε όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική του ταυτότητα γνωρίζοντας ότι θα τον κυνηγούσαν να τον εξοντώσουν Βρετανοί και Αμερικανοί κομάντος τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Πράγματι, ο συγκεκριμένος δήμιος είναι από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον πλανήτη και αποτελεί προτεραιότητα η σύλληψή του, για να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ή απλά η εκτέλεσή του.

Ο Εμουάζι, που έγινε διάσημος ως ο αποκεφαλιστής Τζιχάντι Τζον, από τους αθώους ομήρους που πριόνιζε τα κεφάλια τους μπροστά στην κάμερα, φοβήθηκε επίσης ότι η αποκάλυψη της ταυτότητάς του έριξε στον πάτο τις μετοχές του στο Ισλαμικό Κράτος και πλέον ήταν αχρείαστος στα αφεντικά της οργάνωσης.

Επίσης άρχισε να υποψιάζεται ότι άλλα μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, που τον ζήλευαν, άρχισαν να συνωμοτούν για να τον καθαρίσουν.

Γεννημένος στο Κουβέιτ, ο 26χρονος Εμουάζι πήρε τα κεφάλια των δημοσιογράφων και εθελοντών ανθρωπιστικής βοήθειας Στίβεν Σότλοφ (Stephen Sotloff), Τζέιμς Φόλεϊ (James Foley), Ντέιβιντ Χέινς (David Haines), Άλαν Χένινγκ (Alan Henning) και Πίτερ Κάσιγκ (Peter Kassig).

jihadi_john3

Οι αποκεφαλισμοί αυτοί, που γυρίστηκαν σε βίντεο με συγκεκριμένη σκηνοθεσία, όπως και οι απειλές του προς τους ηγέτες της Δύσης τον έκαναν διάσημο. Όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη έπεσαν να ανακαλύψουν ποιος είναι και όταν τελικά αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του, όλος ο κόσμος του κατέρρευσε.

Πριν γίνει τζιχαντιστής ο Εμουάζι έδειχνε να μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τη θρησκεία. Συμμαθητές του έχουν πει ότι δεν ήταν καθόλου πιστός μουσουλμάνος.

Του άρεσε να ντύνεται σαν ράπερ, να καπνίζει ναρκωτικά, να μεθά και να δέρνει τους συμμαθητές του.

Τώρα βρίσκεται κυνηγημένος, σαν άγριο σκυλί, και ποιος ξέρει ίσως δεν αργήσει εκείνη η ημέρα που θα δούμε στο YouTube το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του αποκεφαλιστή Τζον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr