Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κέρι ανέβασε τους τόνους με την Κίνα για τη Νότια Σινική Θάλασσα

Ο Κέρι ανέβασε τους τόνους με την Κίνα για τη Νότια Σινική Θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι κατηγόρησε την Πέμπτη την Κίνα ότι δεν επιτρέπει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τις υπερπτήσεις στη διαφιλονικούμενη Νότια Σινική Θάλασσα, παρότι έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι ελευθερίες αυτές δεν θα εμποδισθούν.

Απευθυνόμενος στην Περιφερειακή Σύνοδο στην Κουάλα Λουμπούρ όπου κυριάρχησε το θέμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, ο Κέρι είπε πως η κατασκευή από την Κίνα εγκαταστάσεων για “στρατιωτικούς σκοπούς” σε τεχνητά νησιά αυξάνει τις εντάσεις και δημιουργεί τον κίνδυνο μία “στρατιωτικοποίηση” της περιοχής από άλλες διεκδικούσες χώρες.

“Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας και οι υπερπτήσεις είναι από τους απαραίτητους πυλώνες του διεθνούς ναυτικού δικαίου”, είπε ο Κέρι στη Σύνοδο της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην οποία παρευρίσκονται υπουργοί Εξωτερικών από τη Νοτιοανατολική Ασία, την Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.

“Παρά τις διαβεβαιώσεις πως αυτές οι ελευθερίες θα τύχουν σεβασμού, τους τελευταίους μήνες έχουμε δει να εκδίδονται προειδοποιήσεις και να επιχειρούνται περιορισμοί”, είπε ο Κέρι.

“Ας είμαστε ξεκάθαροι: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποδεχθούν περιορισμούς στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων ή σε άλλες νόμιμες χρήσεις της θάλασσας”, δήλωσε ο Κέρι.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Κίνα έχει σταματήσει τις εργασίες για την κατασκευή νησιών στα διαφιλονικούμενα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, πρόσθεσε όμως ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα τέλος στη “στρατιωτικοποίηση” της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr