ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ - Ένας ήρωας μουσουλμάνος επιτέθηκε στους τζιχαντιστές - Μεγάλος σεβασμός από τον Τραμπ
Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε γιορτή του Χανουκά στην παραλία Μπόντι
ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16/12 - Ποιοι συμμετέχουν - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής που γρονθοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο
Ο Ράαντ Σάαντ της Χαμάς σκοτώθηκε στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κάθε χρόνο πάνω 123 κιλά σκουπιδιών καταλήγουν στους κάδους από το μέσο Ευρωπαίο καταναλωτή, ποσότητα που αναλογεί στο 16% της συνολικής τροφής που φθάνει στους καταναλωτές.
Από αυτό, το 80% ή τα 97 κιλά είναι τροφή που θα μπορούσε να καταναλωθεί.
Συνολικά σε επίπεδο Ε.Ε. υπολογίζεται πως 47 εκατομμύριο τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, ετησίως.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα επιστημονική μελέτη από το Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία βασίσθηκε σε στατιστικές που έγιναν σε έξι χώρες, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία, Φινλανδία και Ρουμανία.
Η μελέτη αυτή βασίστηκε σε τρόφιμα που πετιούνται από νοικοκυριά, επιχειρήσει εστίασης αλλά και από άλλους φορείς.
Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει ακριβής υπολογισμός, όμως ο τυπικός καταναλωτής στην Ε.Ε. πετάει στα σκουπίδια από 45 έως 153 κιλά τροφίμων τον χρόνο.
Λαχανικά, φρούτα και δημητριακά είναι τρόφιμα που πετιούνται περισσότερο, καθώς η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη αλλά και η τιμή τους χαμηλότερη.
Αν και οι ποσότητες κρέατος που πετιούνται είναι μικρότερες σε σχέση με τα φρέσκα προϊόντα, παρόλα αυτά το οικολογικό «αποτύπωμα» του κατάλληλου για κατανάλωση κρέατος που πετιέται, είναι μεγαλύτερο, καθώς η παραγωγή του χρησιμοποιεί πολύ περισσότερους πόρους.
Σύμφωνα με την μελέτη, μια μικρή μείωση στο κρέας θα μπορούσε ν α ισοδυναμεί με μια μεγάλη μείωση στη σπατάλη πόρων όπως το νερό και το άζωτο.






















































