Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση

Επιφυλακτικοί οι Γερμανοί απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Γερμανοί απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την γερμανική Οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Πιο συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών –περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε– δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι μπορεί να εφαρμόσει τις νέες μεταρρυθμίσεις, ενώ οι περισσότεροι δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση ενός τρίτου προγράμματος βοήθειας στην Αθήνα,.

Σχεδόν το 84% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 προσώπων.

Περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 57%) είπαν ότι διαφωνούν με το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενώ σχεδόν οι μισοί (51%) αμφισβητούν την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κρίνει αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά τη στάση των Γερμανών πολιτικών στο θέμα, το 47% των ερωτηθέντων είπαν ότι εγκρίνουν τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ το 41% εγκρίνει τη στάση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ που θεωρείται γενικά πιο συμβιβαστική. Η πλειοψηφία αυτών που εγκρίνει την πολιτική της Μέρκελ δηλώνει ότι πρόσκειται στους Πράσινους.

Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του κόμματος της καγκελαρίου (CDU) και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) εμφανίζονται διχασμένοι: το 45% εγκρίνει τη μετριοπαθή στάση της Μέρκελ ενώ άλλοι τόσοι συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΔΝΤ: Χαμηλώνει τον πήχη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία στο 1,8% το 2026

Μερτς: Η Γερμανία «θα είχε συμβουλεύσει» τις ΗΠΑ να μην κάνουν πόλεμο κατά του Ιράν – Δεν θα λάβουμε μέρος

Φρίντριχ Μερτς: «Ο πόλεμος (κατά του Ιράν) δεν αποτελεί ζήτημα του ΝΑΤΟ» – Δεν συμμετέχουμε

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Μητσοτάκης: Όχι πρόωρες εκλογές, όχι ανασχηματισμός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr