Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στιβ Μάμαν – Ο Καναδοεβραίος που ελευθερώνει σκλάβους από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Στιβ Μάμαν – Ο Καναδοεβραίος που ελευθερώνει σκλάβους από το Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία σπάνιας ανθρωπιάς. Ο Καναδοεβραίος επιχειρηματίας Στιβ Μάμαν (Steve Maman) κατάφερε να σώσει μέχρι στιγμής 120 χριστιανές Ασσύριες και Γιαζίντι Κούρδισσες από τα χέρια των τζιχαντιστών, που τις είχαν απαγάγει για ερωτικές σκλάβες.

Ο ίδιος όπως λέει έχει ως παράδειγμά του τον Όσκαρ Σίντλερ (Oskar Schindler), τον Γερμανό βιομήχανο που έσωσε χιλιάδες Εβραίους από το ολοκαύτωμα των ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο 42χρονος Μάμαν ίδρυσε μια οργάνωση που ονομάζεται “Απελευθέρωση Χριστιανών και Γιαζίντι Παιδιών του Ιράκ” (Liberation of Christian and Yazidi Children of Iraq – CYCI), μετά την εισβολή του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ το καλοκαίρι του 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν το Ισλαμικό Κράτος μπήκε στο βόρειο Ιράκ, κατέλαβε τη Μοσούλη και προχώρησε στα εδάφη του Σιντζάρ, στη γη των Γιαζίντι, 100.000 άμαχοι, κυρίως χριστιανοί και Γιαζίντι έγιναν πρόσφυγες, ενώ 7.000 γυναίκες των Γιαζίντι, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, έγιναν σκλάβες. Άγνωστος είναι ο αριθμός των Ασσύριων χριστιανών γυναικών που είχαν την ίδια μοίρα.

Στον ένα χρόνο που έχει περάσει ακόμα 2.700 γυναίκες, κορίτσια και παιδιά παραμένουν σκλάβες στο Ισλαμικό Κράτος. Πολλές από αυτές τις γυναίκες, από την ηλικία των 13 ετών και πάνω, χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος ως ερωτικές σκλάβες.

Ο Μάμαν συνεργάζεται με μια ομάδα διαπραγματευτών που ζουν στα εδάφη που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος και οι οποίοι κάνουν όλες τις απαραίτητες διαβουλεύσεις για να αφεθούν ελεύθερες οι γυναίκες.

Φυσικά το Ισλαμικό Κράτος δεν ελευθερώνει τις αιχμάλωτές του σκλάβες “τζάμπα”. Ζητά λύτρα. Ο Μάμαν συγκεντρώνει χρήματα από ανθρώπους που νοιάζονται, πολλοί εκ των οποίων Εβραίοι του Καναδά, και με αυτά εξαγοράζει την ελευθερία σκλαβωμένων γυναικών και παιδιών και στη συνέχεια βοηθά να ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους.

Δείτε και το βίντεο που έχει αναρτήσει ο Στιβ Μάμαν στο διαδίκτυο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr