Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερωτική σκλάβα του Μπαγκντάντι η Αμερικανίδα όμηρος Κέιλα Μίλερ

Ερωτική σκλάβα του Μπαγκντάντι η Αμερικανίδα όμηρος Κέιλα Μίλερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η 26χρονη Κέιλα Μίλερ (Kayla Jean Mueller), Αμερικανίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη επί 18 μήνες από το Ισλαμικό Κράτος και η οποία πέθανε νωρίτερα φέτος ενώ παρέμενε όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών, είχε βιαστεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ομηρίας της από τον “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Την είδηση μετέδωσε την Παρασκευή το αμερικανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ αρμόδιους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, που δεν κατονόμασε.

kayla-jean-mueller

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι τα μέλη της οικογένειας της Μίλερ επιβεβαίωσαν πως στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ τους είπαν πως η Κέιλα υπέστη επανειλημμένα σεξουαλική κακοποίηση από τον Μπαγκντάντι.

«Μας είπαν ότι η Κέιλα βασανίστηκε, ότι την μεταχειρίζονταν σαν ιδιοκτησία του ο Μπαγκντάντι. Αυτό μας ειπώθηκε τον Ιούνιο από την κυβέρνηση», ανέφεραν οι γονείς της ομήρου, ο Καρλ και η Μάρσα Μίλερ, σύμφωνα με το ABC News.

Οι πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο του Μπαγκντάντι στην αιχμαλωσία και τη σεξουαλική κακοποίηση της Μίλερ αντλήθηκαν από πολλές πηγές, ανάμεσά τους από δύο συνεντεύξεις με δύο νεαρά κορίτσια που κρατούνταν ως σεξουαλικές σκλάβες στο χώρο όπου βρισκόταν η όμηρος και τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση της συζύγου ενός στελέχους του Ισλαμικού Κράτους το οποίο σκοτώθηκε στην αμερικανική επιδρομή, φέρονται να είπαν οι ίδιοι αξιωματούχοι, διευκρίνισε το ABC News.

Ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου για την υπόθεση της Κέιλα Μίλερ.

Η Μίλερ είχε βρεθεί στη Συρία ως εθελόντρια ανθρωπιστικής αποστολής. Συνελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2013 στο Χαλέπι, την ώρα που έφευγε από νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μαζί με άλλους εθελοντές, μεταξύ των οποίων και το αγόρι της που ήταν Σύρος.

Το Ισλαμικό Κράτος ζητούσε λύτρα 6,6 εκατομμύρια δολάρια για να την αφήσει ελεύθερη.

Η Μίλερ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Ιορδανίας στην Ράκα, την “πρωτεύουσα” του Ισλαμικού Κράτους. Αρχικά η είδηση του θανάτου δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, μέχρι τη στιγμή που το Ισλαμικό Κράτος έστειλε με email στην οικογένειά της φωτογραφίες της νεκρής, ντυμένης με μαύρο ισλαμικό χιτώνα.

Τον Μάιο του 2015 είχε γίνει γνωστό ότι η Μίλερ ήταν προσωπική φυλακισμένη του Μπαγκντάντι. Τώρα, όπως γίνεται γνωστό, την είχε υποχρεώσει να τον “παντρευτεί” και να γίνει γυναίκα του. Οι υποχρεωτικοί γάμοι στο Ισλαμικό Κράτος είναι το “άλλοθι” για τους βιασμούς αιχμάλωτων γυναικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν 38 μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Β/Α Συρία

Ισραηλινή βασίλισσα της ομορφιάς που υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του πολέμου δέχθηκε επίθεση στη Νέα Υόρκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr