Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζητούν παραλίες μόνο για γυναίκες για να πετάξουν τις μπούργκες

Ζητούν παραλίες μόνο για γυναίκες για να πετάξουν τις μπούργκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλιοθεραπεία, Ισλάμ, Μαρόκο, Μουσουλμάνοι,

Μουσουλμάνες από το Μαρόκο ζητούν από το κράτος να θεσπιστούν παραλίες που θα είναι αποκλειστικά για γυναίκες, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους χωρίς να ανησυχούν μονίμως έαν είναι καλυμένα τα σώματά τους, όπως ορίζει το Κοράνι.

Το αίτημα αυτό κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσα από μία εκστρατεία στο Facebook για να μπορούν οι μουσουλμάνες του Μαρόκο να κάνουν ηλιοθεραπεία, χωρίς να παραβαίνουν τους νόμους του Αλλάχ.

Ενδεικτικά είναι τα όσα ισχυρίζεται η μουσουλμάνα φεμινίστρια, Noor Alhoda, η οποία χαρακτηρίζει την οργάνωσή τους «συντηρητική», υπογραμμίζοντας ότι ακριβώς επειδή δεν θέλουν να καταπατήσουν τη Σαρία προβαίνουν στο αίτημα αυτό.

Η εστρατεία ωστόσο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης των «παραδοσιακών» με τους προοδευτικούς μουσουλμάνους.

«Μετά το τέλος του Ραμαζανιού όλοι θέλουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές- αλλά οι γυναίκες δεν μπορούν να ευχαριστηθούν το κολύμπι όπως οι άνδρες», προσθέτει η Alhoda.

«Σύζυγοι, σύντροφοι, πατεράδες, αδέλφια και γιοι μπορεί να νιώσουν ζήλια ή προσβολή ΑΝ νιώσουν πως ξένοι άνδρες κοιτούν το σώμα μας», πρόσθεσε. «Αλλά υπάρχουν πολλές που το δέχονται επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή».

mousoulmanes_mpanio

Την ίδια ώρα διατυπώνονται και πολλές απόψεις αντίθετες προς το αίτημα των γυναικών.

Πολλοί υποστηρίζουν πως μια παραλία μόνο για γυναίκες θα ενθάρρυνε τη μη ανοχή και τη διάκριση των φύλων, κάτι που ενθαρρύνεται και από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τον διαχωρισμό των φύλων σε δημόσιους χώρους όπως δεν τον υποστηρίζουμε στα πανεπιστήμια εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η Diana Nammi, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης Iranian & Kurdish Women’s Rights Organisation (IKWRO).

«Στόχος πρέπει να είναι μια κοινωνία ασφάλειας και ισότητας. Όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι ασφαλείς. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διασφαλίσουν πως οι γυναίκες είναι ασφαλείς τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε ιδιωτικούς. Πρέπει να τιμωρούν τους δράστες παρενόχλησης και όλες τις μορφές της βίας κατά γυναικών. Το κλειδί είναι η εκπαίδευση. Η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών δεν μπορεί να επιτευχθεί με το να τις κρύβουμε. Πρέπει οι γυναίκες και τα κορίτσια να έχουν δυνατή παρουσία στην κοινωνία», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας στην Αίγυπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr