Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Βρετανοί και Γάλλοι προετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας

DW: Βρετανοί και Γάλλοι προετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά και την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ημερών, η Βρετανία και η Γαλλία εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, αναφέρει η Deutsche Welle.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε πως το πρόβλημα θα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του.

Και αυτό είναι, σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό, «η κακή ηγεσία στη Συρία υπό τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του θα κάνει αύριο Δευτέρα δηλώσεις, απαντώντας στα δημοσιεύματα που φέρουν την Γαλλία να εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία. Η Συρία επέρριψε στις δυο χώρες «αποικιοκρατικό τρόπο σκέψης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα προσέλθει στις αρχές Οκτωβρίου στο βρετανικό κοινοβούλιο με το αίτημα να εγκρίνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή θα είναι η δεύτερη προσπάθειά του. Πριν από δυο χρόνια Βρετανοί βουλευτές είχαν αρνηθεί παρόμοιο αίτημα.

Πιθανόν και η Αυστραλία στις επιχειρήσεις

Οι ΗΠΑ ηγούνται μιας συμμαχίας, η οποία βομβαρδίζει θέσεις των ισλαμιστών τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος έχει κατακτήσει εδάφη και στις δυο χώρες.

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που συμμετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ ωστόσο αρνήθηκε μέχρι σήμερα να δεχθεί την συμμετοχή της στην επέκταση των επιχειρήσεων και στη Συρία.

Ο Αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ δήλωσε πως η κρίση δεν απαιτεί μόνο μεγαλύτερη στράτευση για τους πρόσφυγες αλλά θα πρέπει να δοθεί και ένα μήνυμα ασφαλείας στην περιοχή.

Η κυβέρνησή του θα αποφασίσει μέσα σε μια εβδομάδα εάν θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις στη Συρία.

Και στη Γαλλία διαφαίνεται μια αλλαγή στάσης όπου σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde o Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα διαβουλευθεί με το στρατιωτικό επιτελείο.

Ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας

Τέλος, οι ΗΠΑ για πρώτη φορά προειδοποίησαν άμεσα την Ρωσία να μην ενισχύει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασε την ανησυχία του μετά από δημοσιεύματα Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, η Μόσχα σχεδιάζει την επέκταση της στρατιωτικής βοήθειας που παράσχει στο καθεστώς Ασάντ.

Ο Κέρι υποστήριξε ότι ένα τέτοιο βήμα, θα συμβάλει στην κλιμάκωση της διένεξης και στην διόγκωση του μεταναστευτικού κύματος, ενώ δεν απέκλεισε και τον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες οι ρωσικές δυνάμεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις συζητήσεις τους στο τέλος του μήνα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι οποίοι επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, παρατηρείται κινητικότητα από ρωσικής πλευράς με την αποστολή ομάδας προπομπών από στρατιωτικούς στη Συρία καθώς και με την εγκατάσταση σταθμού ελέγχου πτήσεων σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Λαττάκειας, ενώ φέρεται να έχει ζητηθεί από τη Μόσχα άδεια για πτήσεις πάνω από τη Συρία στρατιωτικών αεροσκαφών.

Πηγή: dw.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr