Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε Τσίζρε, Ντιγιάρμπακιρ και Σιλβάν

Οι Τούρκοι επέβαλλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε Τσίζρε, Ντιγιάρμπακιρ και Σιλβάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές Αρχές επέβαλλαν ξανά το απόγευμα της Κυριακής απαγόρευση κυκλοφορίας στους κατοίκους της τουρκοκρατούμενης κουρδικής πόλης Τσίζρε, κοντά στα σύνορα Συρίας και Ιράκ, μετά τις κηδείες των 21 αμάχων Κούρδων κατοίκων της πόλης που δολοφονήθηκαν από το τουρκικό κράτος.

Τους δολοφονημένους πολίτες της Τσίζρε συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία χιλιάδες συμπολίτες τους (φωτο και βίντεο εδώ).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τσίζρε είχε αρθεί το Σάββατο, μετά από εννέα ολόκληρες ημέρες, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να θάψουν τους νεκρούς τους, που τους κρατούσαν σπίτια τους.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μεταξύ των νεκρών είναι γυναίκες, παιδιά και ένα μωρό. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από πυρά Τούρκων ελευθέρων σκοπευτών, που από μιναρέδες και ταράτσες είχαν εντολή να σκοτώνουν όποιον Κούρδο βγει από το σπίτι του.

Πολλά κτίρια και σπίτια στην Τσίζρε έχουν γκρεμιστεί από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού πυροβολικού και από βολές αρμάτων μάχης (φωτο και βίντεο εδώ).

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι επέβαλλε ξανά απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τσίζρε για να προστατέψει τις ζωές των αμάχων. Είναι η ίδια Αστυνομία που σκοτώνει τους Κούρδους αμάχους.

Οι τουρκικές Αρχές ισχυρίζονται ότι κατά τις 9 πρώτες ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Τσίζρε, κατάφεραν και σκότωσαν 32 Κούρδους αντάρτες του PKK.

Από την πλευρά τους οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του PKK απαντούν, ότι οι Τούρκοι σκότωσαν μόνο αμάχους και αυτούς 21 στον αριθμό.

Η Τσίζρε έχει πληθυσμό 120.000 ανθρώπων, κυρίως Κούρδων και μιας μικρής κοινότητας Ασσύριων μονοφυσιτών χριστιανών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και στο Ντιγιάρμπακιρ

Οι τουρκικές Αρχές επέβαλλαν την Κυριακή απαγόρευση κυκλοφορίας και στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, Ντιγιάρμπακιρ. Το Ντιγιάρμπακιρ είναι μια πόλη με περισσότερους από 1.000.000 κατοίκους.

Και εδώ οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας κηρύχθηκε για την προστασία του άμαχου πληθυσμού από τις επιχειρήσεις των τουρκικών δυνάμεων Ασφαλείας ενάντια στο PKK.

Οι Κούρδοι απάντησαν στην απαγόρευση κυκλοφορίας με διαδηλώσεις και οδομαχίες στους δρόμους (δείτε βίντεο εδώ), όπου τραυματίστηκαν 7 Τούρκοι αστυνομικοί, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα.

Δείτε πλάνα από τους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ:

Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε δρόμο έξω από την πόλη Σιρνάκ, μετά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετήσει το PKK στην άκρη του δρόμου.

Επιθετικά ελικόπτερα καταδίωξαν δύο Κούρδους αντάρτες, ύποπτους για τη βομβιστική επίθεση. Το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι πέντε “τρομοκράτες” σκοτώθηκαν.

Ένας Τούρκος αστυνομικός σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε μετά από επίθεση του PKK με αντιαρματική ρουκέτα στην περιοχή Σιλβάν, στα νοτιοανατολικά του Ντιγιάρμπακιρ. Οι τουρκικές Αρχές κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας και στη Σιλβάν.

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού αριστερού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Στην Τσίζρε, στο Ντιγιάρμπακιρ, υπάρχει ένα πρόβλημα, λέγεται το ‘κουρδικό πρόβλημα’. Είναι το πρόβλημα των Κούρδων να μπορούν να ζήσουν ελεύθερα, στη γη τους, με τη γλώσσα τους, τον πολιτισμό τους και την ιστορία τους”.

demirel Η Κούρδισσα βουλευτής του κόμματος HDP Καγκλάρ Ντεμιρέλ (Caglar Demirel), τραυματίστηκε στις διαδηλώσεις στο Ντιγιάρμπακιρ ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

demirel2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κούρδος επιστήμονας λέει ότι το Κουρδιστάν ήταν το «λίκνο» της ανθρωπότητας

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr