Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβάρδισε τις συνοικίες των τζιχαντιστών στο Χαλέπι (βίντεο)

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβάρδισε τις συνοικίες των τζιχαντιστών στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φαίνεται ότι η Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που η κυβέρνηση της Συρίας αποφάσισε να αντεπιτεθεί και να σφυροκοπήσει τις πόλεις και τις συνοικίες που κρατάνε οι τζιχαντιστές.

Εκτός από τον σφοδρό βομβαρδισμό που εξαπέλυσε στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, μαχητικά αεροπλάνα της Συρίας χτύπησαν και συνοικίες στο Χαλέπι που ελέγχονται από τζιχαντιστές, “μετριοπαθείς” και σκληρούς.

To Χαλέπι (η αρχαία ελληνική Βέροια της Συρίας, Αλέππο προφέρουν την πόλη οι Άραβες), είχε πριν τον πόλεμο περισσότερο από 2.000.000 ανθρώπους πληθυσμό. Επίσης, ήταν μια πανέμορφη πόλη που συνδύαζε την αρχαία και μεσαιωνική της παράδοση με σύγχρονα οικοδομήματα. Όλα αυτά πριν τα ισοπεδώσει ο πόλεμος.

Γειτονιές της πόλης ελέγχονται από την κυβέρνηση, άλλες από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες από τη συμμαχία Αλ Κάιντα και Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Στο Χαλέπι πολεμάνε όλοι εναντίον όλων για το ποιος θα κυριαρχήσει στην πόλη. Πρόκειται για την απόλυτη τρέλα.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο FarsNews, ο συριακός στρατός βομβάρδισε και κατέστρεψε θέσεις των τζιχαντιστών στις συνοικίες Αλ Ραμουσέχ (Al Ramouseh), Αλ Σακχούρ (Al Sakhour), Αλ Καλασέχ (Al Kallaseh) και Αλ Λαϊραμόν (Al-Lairamon).

Στρατιώτες της κυβέρνησης επιτέθηκαν επίσης σε κέντρα συγκέντρωσης του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, σκοτώνοντας πολλούς τζιχαντιστές και καταστρέφοντας πολλά από τα εξοπλισμένα με πολυβόλα οχήματά τους.

Ο στρατός της Συρίας κατέστρεψε ακόμα θέσεις των τρομοκρατών κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube βλέπουμε την κατάσταση που επικρατούσε στη συνοικία Αλ Καλασέχ μετά τον βομβαρδισμό:

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter και από άλλες συνοικίες της πόλης, που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, που χτυπήθηκαν από την πολεμική αεροπορία της Συρίας:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr