Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο άνδρες ως “κατασκόπους” της Τουρκίας (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο άνδρες ως “κατασκόπους” της Τουρκίας (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο άνδρες με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορες της Τουρκίας στην πόλη Αλ Ραΐ (Al-Ra’ee) της Συρίας, ανατολικά του Χαλεπιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης την Τετάρτη.

Οι δύο άνδρες κατηγορήθηκαν ότι συνεργάζονταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και συνέλεγαν πληροφορίες για λογαριασμό της “κοσμικής” κυβέρνησης της Τουρκίας.

“Με τη χάρη του Αλλάχ, οι μηχανισμοί ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να συλλάβουν δύο κατασκόπους που συνεργάζονταν με την “κοσμική” κυβέρνηση της Τουρκίας και συνέλεγαν πληροφορίες για λογαριασμό της”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος.

isis_turks2

“Μετά από ανάκριση και έρευνα, το θέλημα του Αλλάχ (σ.σ. η εκτέλεση) εφαρμόστηκε στην πόλη της Αλ Ραΐ, κοντά στα πλασματικά σύνορα με την Τουρκία. Πολλοί μουσουλμάνοι παρακολούθησαν την εφαρμογή του θελήματος του Αλλάχ στους αποστάτες”, πρόσθεσε το Ισλαμικό Κράτος.

Μια μικρή ένταση μεταξύ των σχέσεων Τουρκίας και τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος έχει παρατηρηθεί μετά την απόφαση της Τουρκίας το καλοκαίρι να δώσει άδεια στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις της για αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.

isis_turks3

Ωστόσο, οι εντάσεις αυτές μπορεί και να είναι απλώς για “ξεκάρφωμα”, αφού η Τουρκία στην πραγματικότητα δεν έχει έχει πλήξει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο υποτιθέμενος πόλεμος που έχει κηρύξει στην τρομοκρατία από τις 24 Ιουλίου του 2015 στρέφεται αποκλειστικά ενάντια στους Κούρδους αυτονομιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε και φωτογραφίες από την εκτέλεση των δύο φερόμενων ως κατασκόπων της Τουρκίας. Βεβαίως, εάν αυτοί οι άνδρες ήταν όντως πληροφοριοδότες της Τουρκίας, όπως και εάν αυτή είναι η πραγματική αιτία αποκεφαλισμού τους, ουδείς μπορεί πραγματικά να γνωρίζει.

Το TRIBUNE διατηρεί τις επιφυλάξεις του, διότι δεν υπάρχει ούτε μια βάσιμη ένδειξη ότι πράγματι οι σχέσεις Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους έχουν διαταραχθεί.

isis_turks4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την επίθεση στο Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr