Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Κούρδους αιχμαλώτους πολέμου (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Κούρδους αιχμαλώτους πολέμου (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισαν 10 Κούρδους Πεσμεργκά που κρατούσαν αιχμαλώτους στην επαρχία της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, βλέπουμε τους Κούρδους αιχμαλώτους πολέμους να αποκεφαλίζονται από τους παρανοϊκούς στην πόλη της Μοσούλης.

Μεταξύ των αποκεφαλιστών ήταν και ένας Κούρδος τζιχαντιστής, ο οποίος όχι μόνο δεν δίστασε να πάρει το κεφάλι συμπατριώτη του, αλλά και απείλησε ότι σύντομα το Ισλαμικό Κράτος θα καταλάβει την κουρδική πρωτεύουσα στο Ιράκ, την Ερμπίλ.

isis_peshmerga1

Ειδικοί αναλυτές θεωρούν ότι το βίντεο τραβήχτηκε πολύ καιρό πριν, ωστόσο τώρα κρίθηκε ότι έπρεπε να αναρτηθεί στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος, για να ανυψώσει το ηθικό των τζιχαντιστών και να προκαλέσει τρόμο στους Κούρδους Πεσμεργκά, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία του Κιρκούκ, στο Ιράκ.

Οι Πεσμεργκά προωθούνται και απελευθερώνουν συνεχώς εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, αυτό που τους νοιάζει είναι να απελευθερώσουν μόνο κουρδικές περιοχές και δείχνουν απροθυμία να συνεχίσουν την προέλασή τους και στις αραβόφωνες περιοχές του δυτικού Ιράκ που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος.

isis_peshmerga2

isis_peshmerga3

isis_peshmerga4

isis_peshmerga5

isis_peshmerga6

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

ΒΑ Συρία: Καμία παράδοση, καμία συμφωνία: Πώς ο Οτζαλάν επέβαλε τη συμφωνία για τη Ροζάβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr