Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έγκλημα Πολέμου! Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (φωτο)

Έγκλημα Πολέμου! Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε το Σάββατο ότι διεξάγεται “εξαντλητική έρευνα” για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην αφγανική πόλη Κουντούζ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιήθηκε από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου τόνισε ότι “οι αμερικανικές δυνάμεις, προς υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, επιχειρούσαν στην περιοχή, όπως και οι Ταλιμπάν”.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η έρευνα διεξάγεται “σε συνεργασία με την αφγανική κυβέρνηση” και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους Αφγανούς εταίρους τους με στόχο τον τερματισμό της βίας εντός και γύρω από την πόλη Κουντούζ.

nosokomeio

Στο μεταξύ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι ο απολογισμός από τον βομβαρδισμό έφθασε τους 19 νεκρούς.

Τουλάχιστον 12 μέλη του προσωπικού της οργάνωσης, τέσσερις ενήλικοι ασθενείς και τρία παιδιά έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού των Γιατρών χωρίς Σύνορα στο Twitter.

Η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) δήλωσε πως μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσιγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν για σχεδόν μία ώρα, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η πρώτη βόμβα έπεσε στις 2.10 π.μ. (τοπική ώρα) και το προσωπικό των MSF τηλεφώνησε σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ στις 2.19 π.μ. και σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον μερικά λεπτά αργότερα, και ο βομβαρδισμός συνεχίστηκε μέχρι τις 3.13 π.μ., δήλωσε αξιωματούχος των MSF, οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί λέγοντας πως σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής των υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο της χώρας έπειτα από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου που διαχειρίζονται οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

“Ο στρατηγός Τζον Κάμπελ έδωσε λεπτομέρειες στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι και ζήτησε συγγνώμη”, ανέφερε ανακοίνωση από το γραφείο του Γάνι.

Εκπρόσωπος του διεθνούς συνασπισμού δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αμέσως το τηλεφώνημα του Κάμπελ στον Γάνι. Στη συνέχεια ανασκευάστηκε η δήλωση και το “συγνώμη” έγινε “συλλυπητήρια”.

“Ο διοικητής των υπό τις ΗΠΑ στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Τζον Κάμπελ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο της χώρας Ασράφ Γάνι μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα”, αναφέρει η ανασκευασμένη δήλωση, διότι η “συγνώμη” σημαίνει παραδοχή από πλευράς Αμερικανών ότι εκείνοι διέπραξαν τον εγκληματικό βομβαρδισμό, πράγμα που δεν το παραδέχονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr