Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε “κατάσταση συναγερμού” το Ισραήλ – Τζιχαντιστές θέλουν “ιερό πόλεμο” (βίντεο + φωτο)

Σε “κατάσταση συναγερμού” το Ισραήλ – Τζιχαντιστές θέλουν “ιερό πόλεμο” (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Παλαιστίνιος τζιχαντιστής επιτέθηκε την Τετάρτη με μαχαίρι εναντίον ενός Ισραηλινού μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Πέτα Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ, προτού τον ακινητοποιήσουν περίοικοι, γνωστοποίησε η ισραηλινή αστυνομία.

Το θύμα, ηλικίας 25 ετών, ένας ορθόδοξος Εβραίος, όπως είναι ορατό στις εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο φέροντας μέτριας σοβαρότητας τραύματα, ανέφεραν οι τραυματιοφορείς.

Η αστυνομία έκανε λόγο για μία «εθνικιστική» ενέργεια.

Ο φερόμενος ως δράστης, ένας Παλαιστίνιος ηλικίας περίπου 30 ετών που διαμένει στην περιοχή της Χεβρώνας, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη από αστυνομικούς αφού τον ακινητοποίησαν περαστικοί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας.

palaistinios Ο Παλαιστίνιος τζιχαντιστής μαχαιροβγάλτης την ώρα της σύλληψής του.

Ο ίδιος μετέβη με λεωφορείο στο εμπορικό κέντρο, μαχαίρωσε το θύμα αμέσως σχεδόν μόλις αποβιβάστηκε, αναφέρεται.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ένας τζιχαντιστής μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό στρατιώτη και στη συνέχεια προσπάθησε να του κλέψει το όπλο. Το περιστατικό συνέβη στο Κιργιάτ Γκατ, ανατολικά της Ασκαλών.

Ο τζιχαντιστής έφτασε στο Κιργιάτ Γκατ με λεωφορείο, εντόπισε τον στρατιώτη και του επιτέθηκε. Ο στρατιώτης πάλεψε για να πάρει πίσω το όπλο του και εκεί δέχθηκε και μια μαχαιριά στο κεφάλι. Ωστόσο τα τραύματά του, από ό,τι ανακοινώθηκε αργότερα, είναι μέτρια.

Στη συνέχεια ο Παλαιστίνιος εισήλθε σε μια πολυκατοικία για να βρει καταφύγιο. Η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο ταχύτατα έκανε επιδρομή στην πολυκατοικία για να συλλάβει τον οπλισμένο τζιχαντιστή. Εκείνος άνοιξε πυρ ενάντια στους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά και τον σκότωσαν. Κανείς αστυνομικός δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρισης.

Στα βίντεο που ακολουθούν και αναρτήθηκαν στο Twitter βλέπετε τους αστυνομικούς μόλις έχουν σκοτώσει τον τζιχαντιστή.

Στο επόμενο βίντεο βλέπετε τον τραυματισμένο στρατιώτη, αρχικά, και στη συνέχεια ακούτε τους πυροβολισμούς μέσα από την πολυκατοικία.

israel_main Ισραηλινοί στρατιώτες και ασφαλίτες (αστυνομικοί με πολιτικά) σε οδομαχίες με Παλαιστίνιους νεαρούς στην Μπετ Ελ στη Δυτική Όχθη.

Σε άλλο περιστατικό, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 15χρονο που αποπειράθηκε να τους μαχαιρώσει στη συνοικία Αμπού Τορ της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στο μεταξύ στη Ραμάλα τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Τετάρτη, ο ένας εξ αυτών πολύ σοβαρά, όταν ένοπλοι, που είχαν παρεισφρήσει σε μια ομάδα νεαρών που έριχνε πέτρες, άνοιξαν πυρ ενώ στη συνέχεια έσπευσαν στο πλευρό τους και Ισραηλινοί στρατιώτες, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Δυτική Όχθη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο σημείο διέλευσης Μπετ Ελ στη Δυτική Όχθη, δημοσιογράφοι είδαν τέσσερις άνδρες, με τα πρόσωπα καλυμμένα, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε στην τσέπη του, με τρόπο που να είναι εμφανές, ένα μαντήλι που έφερε ένα σύμβολο της Χαμάς, να εκσφενδονίζουν πέτρες.

Ξαφνικά απομακρύνθηκαν από την ομάδα των νεαρών, έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν πολλούς εξ αυτών.

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε την Τετάρτη τους Ισραηλινούς να βρίσκονται σε «κατάσταση υψίστου συναγερμού» αλλά να επιδείξουν ψυχραιμία μπροστά στη βία που συγκλονίζει την Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

«Οι Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας και πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ.

«Ο στόχος της τρομοκρατίας είναι να σπείρει τον φόβο και ο πρώτος κανόνας για να τη νικήσουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την προσαρμοστικότητά μας, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό» επισήμανε ο ίδιος σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

«Έχουμε βιώσει πολύ δύσκολες περιόδους και αυτό το νέο κύμα τρόμου, θα το ξεπεράσουμε επίσης επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και ενότητα» τόνισε ο Νετανιάχου.

israel1 Παλαιστίνιες φοιτήτριες ρίχνουν πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη Βηθλεέμ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν από την πλευρά του προειδοποίησε εναντίον του κινδύνου να ξεσπάσει ένας «θρησκευτικός πόλεμος» αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ρίβλιν, που έκανε δηλώσεις σε ξένους δημοσιογράφους, άσκησε κριτική «σε εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την τραγωδία μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών σε πόλεμο μεταξύ των θρησκειών (…). Έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα».

«Ακούμε να λέγονται ψέματα για τις προθέσεις των Ισραηλινών στο Όρος του Ναού (…) το Ισραήλ δεν θέλει να αλλάξει την παρούσα κατάσταση» είπε ο Ρίβλιν.

«Όταν οι μουσουλμάνοι σεβαστούν τους δεσμούς που ενώνουν τους Εβραίους με την Ιερουσαλήμ, θα μπορέσουμε εβραίοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί να ζήσουμε μαζί συνέβαινε στο παρελθόν στην Ιερουσαλήμ και τους Άγιους Τόπους» τόνισε.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τις ριζοσπαστικές συνιστώσες του ισλαμικού κινήματος στο Ισραήλ ότι μαζί με άλλες οργανώσεις ηγούνται των συγκρούσεων στους ιερούς χώρους.
«Καθόμαστε πάνω σε ένα ηφαίστειο» προειδοποίησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr