Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα καλεί σε καταστροφή των Αλαουιτών και των Ρώσων στη Συρία

Η Αλ Κάιντα καλεί σε καταστροφή των Αλαουιτών και των Ρώσων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός του Μετώπου Αλ Νούσρα της Συρίας, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα, παρότρυνε τους τζιχαντιστές να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους εναντίον βάσεων των αλαουιτών, της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει ο πρόεδρος της Συρίας Μπάσαρ Αλ Άσαντ, σε αντίποινα για αυτό που ονόμασε αδιάκριτη σφαγή σουνιτών από τους εισβολείς Ρώσους.

Στο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube, ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι είπε ότι η εισβολή της Ρωσίας από την περασμένη εβδομάδα στόχευε να σώσει την κυβέρνηση του Άσαντ από την κατάρρευση αλλά θα αποτύχει, όπως απέτυχαν και η προηγούμενη στρατιωτική βοήθεια από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

“Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την κλιμάκωση της μάχης και από το να χτυπηθούν πόλεις και χωριά των αλαουιτών στην Λαττάκεια, και καλώ όλες τις πλευρές […] να χτυπούν τα χωριά καθημερινά με εκατοντάδες πυραύλους, όπως κάνουν στις πόλεις και τα χωριά των σουνιτών,” είπε ο Γκολάνι.

Ο ηγέτης της Αλ Νούσρα, δηλαδή της συριακής Αλ Κάιντα, περιέγραψε τη ρωσική παρέμβαση ως νέα χριστιανική σταυροφορία από την ανατολή που θα αποτύχαινε και είπε ότι έγινε μετά από “μια σειρά νικών από τους μουτζαχεντίν” οι οποίες απείλησαν την ηγεσία του Άσαντ.

“Ο πόλεμος στη Χαμ [Συρία] θα κάνει τους Ρώσους να ξεχάσουν τη φρίκη όσων αντιμετώπισαν στο Αφγανιστάν. Η νέα ρωσική εισβολή είναι η τελευταία σαίτα στο οπλοστάσιο των εχθρών των μουσουλμάνων και των εχθρών της Συρίας,” είπε.

Η Ρωσία έχει εντείνει απότομα τις βομβιστικές της επιθέσεις τις τελευταίες μέρες. Ενώ η Μόσχα ισχυρίζεται ότι στοχεύει το Ισλαμικό Κράτος, στην πραγματικότητα βομβαρδίζει κυρίως την Αλ Κάιντα που υποστηρίζεται ανοιχτά από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr