Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται με όχημα – βόμβα αλλά… Δείτε το βίντεο!

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται με όχημα – βόμβα αλλά… Δείτε το βίντεο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα από τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά όπλα των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος είναι τα οχήματα – βόμβες, που στέλνουν πάνω στις θέσεις των εχθρών τους σε αποστολές αυτοκτονίας.

Ως οχήματα βόμβες το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί από απλά ΙΧ, μικρά φορτηγά, μέχρι και ολόκληρες νταλίκες.

Το όχημα φορτώνεται με εκρηκτικά ώστε να μετατραπεί ολόκληρο σε μια βόμβα. Αυτά τα οχήματα λέγονται, στη στρατιωτική ορολογία, VBIED (Vehicle Born Improvised Explosive Device), δηλαδή όχημα “γεννημένο”, δηλαδή μεταποιημένο, σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Μπροστά, στη θέση του οδηγού, οι τζιχαντιστές κατασκευάζουν μια αυτοσχέδια θωράκιση ώστε ο οδηγός – βομβιστής αυτοκτονίας να προστατεύεται από τα πυρά των αντιπάλων του μέχρι να φτάσει στον στόχο και να ανατιναχθεί.

Με τα αυτοκίνητα βόμβες το Ισλαμικό Κράτος πέτυχε σημαντικές νίκες. Κατάφερε να εκπορθήσει στρατόπεδα και βάσεις τόσο του ιρακινού όσο και του συριακού στρατού, σπάζοντάς τις οχυρώσεις και σκορπώντας τον θάνατο. Βεβαίως, όπως συμβαίνει με όλα τα όπλα, οι αντίπαλοι των τζιχαντιστών μετά το αρχικό σοκ βρήκαν τα αντίμετρα για να τα καταστρέφουν.

Και αυτά δεν είναι άλλα από τα αντιαρματικά όπλα. Από την ώρα που ο στρατός του Ιράκ παρέλαβε εκατοντάδες αντιαρματικά από τους Αμερικανούς, τα αυτοκίνητα βόμβες έπαψαν να αποτελούν θανάσιμη απειλή, αφού οι στρατιώτες τα καταστρέφουν πολύ πριν αυτά φθάσουν στις θέσεις τους.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος αν και έχει περιορίσει αυτού του είδους τις επιθέσεις, δεν τις έχει εγκαταλείψει. Κατά καιρούς όλο και στέλνει ένα όχημα – βόμβα με έναν βομβιστή αυτοκτονίας στο τιμόνι που “βιάζεται” να πάει στον παράδεισο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον ιρακινό στρατό, βλέπουμε ένα όχημα – βόμβα να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα θέσεις των Ιρακινών στρατιωτών στο διυλιστήριο του Μπάιτζι, στο Ιράκ, το οποίο το Ισλαμικό Κράτος “παλεύει” εδώ και μήνες να το καταλάβει, κάποια στιγμή μάλιστα είχε καταφέρει να εισέλθει και στις εγκαταστάσεις του αλλά εκδιώχθηκε.

Οι Ιρακινοί φαντάροι ρίχνουν με αντιαρματικό όχημα, το οποίο το χτυπά και το ακινητοποιεί. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, το όχημα ανατινάσσεται με μια τρομακτική έκρηξη που δείχνει ποιο θα ήταν το μέγεθος της καταστροφής εάν είχε πέσει πάνω στις ιρακινές γραμμές.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr