Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ απέρριψε τις γαλλικές “ιδέες” για διεθνείς παρατηρητές στο Όρος του Ναού

Το Ισραήλ απέρριψε τις γαλλικές “ιδέες” για διεθνείς παρατηρητές στο Όρος του Ναού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ απέρριψε με δριμύτητα την ιδέα, που αποδίδεται στη Γαλλία, της ανάπτυξης διεθνών παρατηρητών στο Όρος του Ναού στην ακρόπολη της Ιερουσαλήμ για την αποκλιμάκωση της έντασης και της βίας.

Στο Όρος του Ναού ήταν κτισμένος ο αρχαίος Ναός των Εβραίων και αποτελεί τον ιερότερο τόπο του Ισραήλ.

Εκεί που κάποτε ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων στα Ιεροσόλυμα, τώρα βρίσκεται το μουσουλμανικό τζαμί Θόλος ή Τρούλος του Βράχου.

Ο Θόλος του Βράχου βρίσκεται στο κέντρο του Όρους του Ναού, στην περιοχή του εβραϊκού Ναού.

Ο Θόλος του Βράχου κατασκευάστηκε από τους μουσουλμάνους μεταξύ του 689 και του 691 μ.Χ.

Σύμφωνα με ορισμένους μελετητές του Ισλάμ, ο Βράχος είναι το σημείο από το οποίο ο Προφήτης Μωάμεθ αναλήφθηκε στον ουρανό συνοδευόμενος από τον αρχάγγελο Γαβριήλ.

Αν και είναι ο ιερότερος τόπος των Εβραίων, στους Εβραίους δεν επιτρέπεται να προσευχηθούν πάνω στο Όρος του Ναού, για αυτό και προσεύχονται στο Τείχος των Δακρύων.

Όλο το Όρος του Ναού, που οι μουσουλμάνοι αποκαλούν Πλατεία των Τζαμιών και περιλαμβάνει τον Θόλο του Βράχου και το Τέμενος Αλ Ακσά, αποτελεί αποκλειστικά μουσουλμανικό τόπο λατρείας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα στη Γερμανία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μέντζαμιν Νετανιάχου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή για συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

Η Δυτική Οχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο αραβικός τομέας της πόλης, βρίσκονται στο κέντρο μίας βίαιης κλιμάκωσης τις τελευταίες εβδομάδες που δημιουργεί φόβο για την έκρηξη μίας νέας παλαιστινιακής ιντιφάντα.

Οι Παλαιστίνιοι θεωρούν ότι η Ανατολική Ιερουσαλήμ θα είναι η πρωτεύουσα του κράτους που οραματίζονται. Το Ισραήλ έχει ανακηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, ενιαία και αδιαίρετη.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους που πετούν πέτρες και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι καθημερινές από την 1η Οκτωβρίου, οι αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών εποίκων συνεχείς και ένα κύμα επιθέσεων με μαχαίρι Παλαιστινίων τζιχαντιστών μοναχόλυκων κατά ισραηλινών στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτών έχει προκαλέσει νευρικότητα έως και κύμα πανικού στο Ισραήλ.

Ο δήμος του Τελ Αβίβ απαγόρευσε την είσοδο στα σχολεία των μελών του προσωπικού που είναι επιφορτισμένα με την καθαριότητα την ώρα της παρουσίας των μαθητών, για τον φόβο επιθέσεων. Το μέτρο αφορά “τόσο τους άραβες όσο και του εβραίους υπαλλήλους”, διευκρίνισε εκπρόσωπος του δήμου.

Οι Ισραηλινοί Αραβες (17,5% του πληθυσμού), είναι ισραηλινοί πολίτες και αντιπροσωπεύουν τη μεγάλη πλειοψηφία του μη διδακτικού προσωπικού που απασχολείται στα ισραηλινά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr