Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα “φυντάνια” της Αλ Κάιντα τρέχουν να πολεμήσουν Σύρους και Ρώσους

Νέα “φυντάνια” της Αλ Κάιντα τρέχουν να πολεμήσουν Σύρους και Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Τάγμα Αμπού Αμάρα (Abu Amara Battalion), δηλαδή ποιο τάγμα(;) τους βλέπετε στη φωτογραφία, ούτε διμοιρία δεν συμπληρώνουν, είναι οι επόμενοι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές που εντάχθηκαν στον “μετριοπαθή” κλώνο της Αλ Κάιντα, τη χαϊδεμένη σύμμαχο της Τουρκίας Αχράρ Αλ Σαμ, για να πολεμήσουν ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα στη βορειοδυτική Συρία που επιτίθενται προς το Χαλέπι.

Αυτοί οι 12 τύποι, που παριστάνουν το Τάγμα, φωτογραφήθηκαν με φόντο τις σημαίες του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι μια συμμαχική δύναμη υποτίθεται “μετριοπαθών” τζιχαντιστών, στον οποίο κεντρικό ρόλο έχει ο επίσημος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), η Αχράρ Αλ Σαμ, που παριστάνει τον “μετριοπαθή” κλώνο της Αλ Κάιντα και πολλές ακόμα μικρές τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται και εξοπλίζεται ανοιχτά από την Τουρκία. Στην πραγματικότητα είναι ένα στράτευμα μισθοφόρων τζιχαντιστών της Τουρκίας, που από την Άνοιξη του 2015 και το καλοκαίρι του ίδιου έτους, κατάφερε να καταλάβει όλη την επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Στη συνέχεια οι ίδιοι στράφηκαν προς την παραλιακή Λαττάκεια και κάπου εκεί μπήκαν στον πόλεμο οι Ρώσοι και άρχισαν να τους αποδεκατίζουν.

Γιατί οι Ρώσοι, σε αντίθεση με ό,τι λένε για δικούς τους λόγους, δεν βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος, 9 στις 10 βομβαρδίζουν τον Στρατό της Κατάκτησης, δηλαδή την Αλ Κάιντα και συνεργάτες – τους συμμάχους της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν είχε σχέδιο, όταν αυτοί οι κατσαπλιάδες καταλάμβαναν όλη τη βορειοδυτική Συρία, να τη μετέτρεπε σε προτεκτοράτο του. Γι αυτό και στα τέλη Αυγούστου, οι “μετριοπαθείς” αποφάσισαν στα συριακά εδάφη που ελέγχουν να μην κυκλοφορεί πλέον η λίρα Συρίας, αλλά η τουρκική λίρα (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ένα μήνα μετά μπήκαν στον πόλεμο οι Ρώσοι και ναυάγησαν τα όνειρα του Ερντογάν για επέκταση στη Συρία. Του απαγόρευσαν και οι Αμερικανοί να εισβάλει για να “σώσει” τους πρόσφυγες, έδωσαν και όπλα στους Κούρδους με προσωπική εντολή Ομπάμα, δεν είναι και λίγα τα χαστούκια στον Ερντογάν.

Τώρα που οι δυνάμεις των τζιχαντιστών νότια στο Χαλέπι δέχονται τρομαχτική επίθεση από τον στρατό της Συρίας, τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης, τους Λιβανέζους της Χεζμπολάχ, τους Ιρακινούς σιίτες πολιτοφύλακες και με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του Ερντογάν έχουν αρχίσει να “σπάνε”.

Τέτοιες λοιπόν ηρωικές προσχωρήσεις ανύπαρκτων στην πραγματικότητα ταγμάτων, αποσκοπούν να στηρίξουν το ηθικό των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ που κάθε ώρα που περνά πέφτει όλο και πιο κάτω.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr