Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλή της Ουκρανίας δεν ψήφισε τα μέτρα του ΔΝΤ

Η Βουλή της Ουκρανίας δεν ψήφισε τα μέτρα του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρσένι Γιατσένιουκ, Ουκρανία,

Tο ουκρανικό κοινοβούλιο απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια να περάσει ένα νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονταν τα μέτρα που έχει ζητήσει το ΔΝΤ.

Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες ψήφους, όμως οι βουλευτές συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Εξάλλου χθες Τετάρτη το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές κατά περισσότερο από 50% από την 1η Μαΐου, ενώ για τις βιομηχανίες η αύξηση θα είναι της τάξης του 40% και θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου, βάσει αιτήματος του ΔΝΤ.

Από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ενέκρινε σήμερα ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι δεν πιστεύει πως χρειάζεται αυτή τη στιγμή να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας. «Δεν προχωράμε με προγράμματα, αν αυτά δεν κρίνονται βιώσιμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπιλ Μάρεϊ στους δημοσιογράφους. «Οπότε το γεγονός ότι προχωράμε με το πρόγραμμα υποδηλώνει ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους (της Ουκρανίας)».

Ο Μάρεϊ πρόσθεσε ότι πιστεύει πως η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι δεσμευμένη να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Είχαμε ευρείες διαβουλεύσεις στην Ουκρανία με όλο το φάσμα των πολιτικών», σημείωσε ο ίδιος. «Οι ουκρανικές αρχές έχουν δηλώσει δημοσίως και σε ιδιωτικές συνομιλίες την έντονη επιθυμία τους να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά της χώρας», υπογράμμισε ο Μάρεϊ.

Νωρίτερα το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει ότι θα χορηγήσει βοήθεια 14 με 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία σε διάστημα δύο ετών, προκειμένου να καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr