Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κάρσον προσπέρασε τον Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο Κάρσον προσπέρασε τον Τραμπ στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μπεν Κάρσον, προηγείται, για πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις, για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κάρσον, που είναι ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή και προς το παρόν ο μοναδικός μαύρος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, συγκεντρώνει ποσοστό 26% μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της εφημερίδας New York Times και του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Περνάει δηλαδή, για πρώτη φορά σε πανεθνική κλίμακα, μπροστά από τον μεγιστάνα του κατασκευαστικού τομέα Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22%. Η διαφορά των δύο υποψηφίων για το χρίσμα του κόμματος βρίσκεται πάντως εντός του περιθωρίου στατιστικού λάθους του 6%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο γερουσιαστής από τη Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο, γιος Κουβανών μεταναστών, με ποσοστό μόλις 8% και ακολουθούν οι 7% ο Τζεμπ Μπους και Κάρλι Φιορίνα, με 75. Τέσσερις υποψήφιοι, ο γερουσιαστής Ραντ Πολ από το Κεντάκι, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ, ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς και ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι βρίσκονται όλοι μαζί στην τελευταία θέση με ποσοστό 4%.

Η δημοσκόπηση αυτή ωστόσο καταδεικνύει ταυτόχρονα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι είναι ακόμη αναποφάσιστοι. Επτά στους δέκα , δήλωσαν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να είναι σίγουροι για την επιλογή τους. Μόνο το 28% είπε ότι έχουν ήδη επιλέξει τον υποψήφιο που προτιμούν. Μεταξύ αυτών που θα ψήφιζαν τον Τραμπ, πάνω από ένας στους δύο (55%) είπαν ότι η απόφασή τους είναι οριστική ενώ οι υποστηρικτές του Κάρσον δεν είναι τόσο βέβαιοι, με το 80% αυτών να δηλώνει ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να πει μετά βεβαιότητας ότι θα τον ψηφίσουν σίγουρα.

Την Κυριακή, ο Μπεν Κάρσον τάχθηκε υπέρ της σχεδόν πλήρους απαγόρευσης της άμβλωσης, ακόμη και σε περιπτώσεις βιασμών ή αιμομιξίας. Υπερασπίζεται επίσης το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr