Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φουντώνουν οι μάχες μεταξύ Κούρδων και Τούρκων – 18 νεκροί

Φουντώνουν οι μάχες μεταξύ Κούρδων και Τούρκων – 18 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο Τούρκοι στρατιώτες και δεκάξι Κούρδοι αντάρτες, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό, σκοτώθηκαν σε μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και ανταρτών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Είναι οι πρώτοι θάνατοι Τούρκων στρατιωτών που καταγράφονται μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), κόμματος το οποίο είχε ιδρύσει και ελέγχει ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος σουλτάνος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανέλαβε τη βούλησή του να πολεμήσει μέχρι τέλους το ΡΚΚ.

Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε για δεύτερη ημέρα τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ και στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Στους βομβαρδισμούς της Τρίτης, 16 στόχοι καταστράφηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Νταγκλίκα της επαρχίας Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία και στα βουνά του βορείου Ιράκ, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στην ιστοσελίδα του.

Εικοσάχρονος έπεσε νεκρός από πυρά στην πόλη Σιλβάν, όπου οι Αρχές διέταξαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τρεις γειτονιές για δεύτερη συνεχή ημέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και της πτέρυγας νεολαίων ανταρτών (Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας YDG-H) του ΡΚΚ συνεχίστηκαν όλη την ημέρα.

Τα τουρκικά καταδιωκτικά είχαν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοιες επιδρομές τη Δευτέρα, την επομένη του θριάμβου του ΑΚΡ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, που του επέτρεψε να ανακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο, την οποία είχε χάσει πέντε μήνες νωρίτερα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Ερντογάν είχε υποσχεθεί ότι θα συνέχιζε τη μάχη εναντίον των «τρομοκρατών» του ΡΚΚ.

Αιματηρές μάχες μεταξύ του ΡΚΚ και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας επαναλήφθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλώντας πολλά θύματα.

Με τις μάχες αυτές, κατέρρευσε η ευαίσθητη ειρηνευτική διαδικασία που είχε αρχίσει το φθινόπωρο του 2012 για τον τερματισμό της σύγκρουσης, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων από 40.000 ανθρώπων από το 1984.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr