Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αμάχους, γυναίκες και παιδί, στο Αφγανιστάν (φωτο)

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αμάχους, γυναίκες και παιδί, στο Αφγανιστάν (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν καταδίκασε τον αποκεφαλισμό μιας ομάδας σιιτών Χαζάρα Αφγανών μουσουλμάνων, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού (9χρονου κοριτσιού), στην νότια επαρχία Ζαμπούλ, όπου μαίνονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ ένοπλων οργανώσεων τζιχαντιστών.

Οι αποκεφαλισμένοι τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες και ένα 9χρονο κορίτσι, είχαν απαχθεί από ενόπλους τον Οκτώβριο από τη γειτονική επαρχία Γκαζνί.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγιναν οι αποκεφαλισμοί δεν είναι ξεκάθαρες.

Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι θεωρούν υπεύθυνο το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δρα στην περιοχή, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσία στα συγκεκριμένα εδάφη και ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τις ζωές τους επειδή ήταν σιίτες μουσουλμάνοι, τους οποίους οι σουνίτες μουσουλμάνοι θεωρούν αποστάτες και ειδωλολάτρες.

Οι ένοπλες ομάδες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος έχουν ισχυροποιηθεί στο Αφγανιστάν, στρατολογώντας ενόπλους που αποσκιρτούν από τους Ταλιμπάν.

«Οι άκαρδοι σκοτωμοί αθώων αμάχων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών, δεν δικαιώνονται από καμία θρησκεία ή δόγμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκανί.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν υποσχέθηκε ακόμα ότι οι αποκεφαλιστές θα κυνηγηθούν και θα τιμωρηθούν για το φριχτό έγκλημά τους.

Τον ομαδικό αποκεφαλισμό 7 πολιτών, μεταξύ των οποίων γυναικών και ενός παιδιού, καταδίκασε και η Αμερικανική Πρεσβεία στην Καμπούλ.

Χιλιάδες Αφγανοί πολίτες διαδήλωσαν στην κηδεία των θυμάτων ζητώντας να σταματήσουν επιτέλους οι τζιχαντιστικές σφαγές στο Αφγανιστάν.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαγωγείς και αποκεφαλιστές των Χαζάρων σιιτών είναι Ουζμπέκοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Τα θύματα σε φωτογραφίες που έδωσαν οι Αρχές. Τα κεφάλια τους ράφτηκαν ξανά στα άψυχα κορμιά τους για να κηδευτούν ολόκληροι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr