Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τοπικές πηγές λένε ότι ο Τζιχάντι Τζον έγινε… κομμάτια – Δεν υπάρχει επιβεβαίωση

Τοπικές πηγές λένε ότι ο Τζιχάντι Τζον έγινε… κομμάτια – Δεν υπάρχει επιβεβαίωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν οι ΗΠΑ κατάφεραν να σκοτώσουν τον τζιχαντιστή που είναι γνωστός ως Τζιχάντι Τζον (Jihadi John) στην πόλη Ράκα στην κεντρική Συρία, θα πρόκειται για ένα πλήγμα στην καρδιά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Παρασκευή ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον είπε πως το αεροπορικό χτύπημα των ΗΠΑ εναντίον του Μοχάμεντ Εμουάζι, Βρετανού πολίτη, ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Βρετανίας με τις ΗΠΑ και πως ήταν “μια πράξη αυτοάμυνας. Ήταν το σωστό πράγμα να γίνει”.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε πως εξακολουθεί να αναμένει επιβεβαίωση για τον θάνατο του Εμουάζι.

“Αν το πλήγμα αυτό ήταν επιτυχές –και περιμένουμε ακόμη επιβεβαίωση γι΄αυτό– θα είναι ένα πλήγμα στην καρδιά του ISIL (Ισλαμικό Κράτος)”, δήλωσε ο Κάμερον.

“Θα δείξει σε εκείνους που θα έκαναν στη Βρετανία, στον λαό μας και στους συμμάχους μας κακό, πως φθάνουμε μακριά, έχουμε ακλόνητη αποφασιστικότητα και δεν ξεχνάμε ποτέ τους πολίτες μας”, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν παρέλειψε να αποκαλέσει τον Εμουάζι “βάρβαρο δολοφόνο” που “αποτελούσε αυξανόμενη και σοβαρή απειλή σε αθώους πολίτες, όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλο τον κόσμο και επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Το ενημερωτικό δίκτυο CNN και η εφημερίδα Washington Post, που επικαλούνται Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδουν πως την επιδρομή πραγματοποίησε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρον) και πως ο στόχος είχε επισημανθεί πολλές ημέρες πριν από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,ανακοίνωσε ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα “ένα αεροσκάφος στόχευσε ένα όχημα που κυκλοφορούσε στο κέντρο της Ράκα”, σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβάτες του, ανάμεσα στους οποίους και ένας Βρετανός σημαντικό μέλος του Ισλαμικού Κράτους”.

Όλες οι πηγές από τη Ράκα λένε πως το πτώμα ενός σημαντικού Βρετανού τζιχαντιστή βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ράκα. Όλες οι πηγές λένε πως είναι ο Τζιχάντι Τζον (Jihadi John), ωστόσο το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr