Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές κρατούν 170 ομήρους (και Ευρωπαίους) σε ξενοδοχείο στο Μάλι (φωτο)

Τζιχαντιστές κρατούν 170 ομήρους (και Ευρωπαίους) σε ξενοδοχείο στο Μάλι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένοπλοι τζιχαντιστές κατέλαβαν ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Μάλι και έπιασαν αρχικά 170 ομήρους, προσωπικό και πελάτες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, οι τζιχαντιστές είναι 12 βαριά οπλισμένοι. Έχουν αναφερθεί 3 νεκροί, 2 κάτοικοι του Μάλι και 1 Γάλλος, ενώ 12 όμηροι που ισχυρίστηκαν ότι είναι μουσουλμάνοι και κατάφεραν να πουν απέξω στίχους από το Κοράνι, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας Radisson Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, πρώην γαλλικής αποικίας, Μπαμάκο.

mali2

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν εισέβαλαν φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι Μεγάλος).

Πηγή της Προεδρίας της Γαλλίας ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι ανάμεσα στους ομήρους υπάρχουν Γάλλοι πολίτες, πληρώματα της αεροπορικής εταιρείας Air France, ενώ Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι έξι εργαζόμενοι στην τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines είναι επίσης όμηροι.

mali3

Εκπρόσωπος της εταιρείας Rezidor, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων, δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, δύο δράστες κρατούν ομήρους 140 πελάτες και 30 υπαλλήλους».

«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή» ανέφερε νωρίτερα υψηλόβαθμη πηγή ασφαλείας.

mali4

Το ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένουν κατά βάση αλλαδαποί, βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας το Μπαμακό, σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «έχει ενημερωθεί για επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» και κάλεσε τους πολίτες της να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

mali5

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή ανέφεραν ότι η αστυνομία έχει περικυκλώσει το ξενοδοχείο κι έχει αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στη συγκεκριμένη συνοικία.

mali6

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγή ασφαλείας, το ξενοδοχείο διαθέτει 190 κλίνες, ενώ οι δράστες, τους οποίους η πηγή ασφαλείας αποκαλεί τζιχανιστές, φέρεται ότι εισήλθαν νωρίς το πρωί στην περίμετρο του ξενοδοχείου με αυτοκίνητο το οποίο έφερε διπλωματικές πινακίδες.

Δείτε βίντεο που τράβηξε Κινέζος όμηρος μέσα από το ξενοδοχείο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr