Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF έτρεψαν σε φυγή τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές στο βόρειο Χαλέπι

Οι SDF έτρεψαν σε φυγή τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές στο βόρειο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έτρεψαν σε φυγή την Παρασκευή τις δυνάμεις του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού και κατέλαβαν το χωριό Αλ Φαϊσάλ.

Προηγήθηκε σκληρή μάχη, ενώ, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα, στο πλευρό του FSA μάχονταν και δυνάμεις της Αλ Κάιντα στη Συρία, από τις οργανώσεις Μέτωπο Αλ Νούσρα και Αχράρ Αλ Σαμ.

Μετά την ήττα τους, οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία τζιχαντιστές του FSA εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν τις SDF στο βόρειο Χαλέπι ότι συνεργάζονται με τους Ρώσους.

Οι τζιχαντιστές κατηγόρησαν επίσης τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία για τις απώλειές τους την Παρασκευή, επειδή με τους βομβαρδισμούς της στην Αζάζ προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις αμυντικές τους θέσεις και βοήθησαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να καταλάβουν τα χωριά Αλ Μαλκιγιάχ και Αλ Φαϊσάλ.

Επίσης, εκτός από τις αεροπορικές τους επιδρομές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, στην πόλη Αζάζ στο βόρειο Χαλέπι, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη συνοριακή πόλη Τζαραμπλούς, που βοήθησαν τις κουρδικές δυνάμεις του YPG (που επίσης συμμετέχουν στις SDF) να προωθηθούν στα περίχωρα αυτής της πόλης η οποία βρίσκεται στις όχθες του Ευφράτη.

Εάν καταληφθεί η Τζαραμπλούς από τους Κούρδους, η οποία αποτελεί το τελευταίο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος, τότε οι τζιχαντιστές της συγκεκριμένης οργάνωσης θα αποκοπούν εντελώς από τις γραμμές ανεφοδιασμού τους από την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr