ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα γίνει χαμός στην Τουρκία! Δολοφόνησαν Κούρδο ηγέτη – Επιφανή δικηγόρο

Θα γίνει χαμός στην Τουρκία! Δολοφόνησαν Κούρδο ηγέτη – Επιφανή δικηγόρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολιτική δολοφονία επιφανούς Κούρδου δικηγόρου συγκλονίζει την Τουρκία και την κουρδική μειονότητα της χώρας.

Ο Κούρδος πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ και ακτιβιστής, Ταχίρ Ελτσί (Tahir Elçi), έπεσε νεκρός το Σάββατο από πυροβολισμούς ενόπλων όπως δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.

Δικηγόρος γνωστός για τη στράτευσή του στην κουρδική υπόθεση, ο Ελτσί αποτελούσε αντικείμενο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στην τηλεόραση στα μέσα Οκτωβρίου πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που ηγείται της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία από το 1984, «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Νιτγιάρμπακιρ και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας μέσω του τύπου» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προτού αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε την Πατρίδα μας»

Νίκος Δένδιας: Η χώρα αντιμετωπίζει διακηρυγμένη και σαφή απειλή από την Τουρκία – Το Safe I είναι ένας λανθασμένος Κανονισμός – Στη Μαλακάσα ελληνικό εργοστάσιο drone

Τι είπε ο Κώστας Σημίτης στον Νίκο Δένδια για την Τουρκία – ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ράπισμα στους «εκσυγχρονιστές» και οπαδούς του κατευνασμού

Νίκος Δένδιας για ελληνοτουρκικά: Κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού – Τι είπε για τον Σαμαρά

Νίκος Δένδιας για τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα»: Ψυχική και πνευματική ανισορροπία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr