Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ρινγκ” η Βουλή στο Κόσοβο: Βουλευτές έριξαν δακρυγόνο (βίντεο)

“Ρινγκ” η Βουλή στο Κόσοβο: Βουλευτές έριξαν δακρυγόνο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Δακρυγόνο, Κόσοβο, Πρίστινα,

Δεν είναι πρώτη ούτε δεύτερη φορά που γίνεται «ρινγκ» το κοινοβούλιο του Κοσόβου στην Πρίστινα!

Για ακόμη μια φορά βουλευτές τις αντιπολίτευσης, παρά τον σωματικό έλεγχο που υποβλήθηκαν πριν περάσουν στον χώρο της Βουλής, πέταξαν δακρυγόνα ενώ οι ίδιοι είχαν… προνοήσει και φόρεσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες!

Σκοπός της αντιπολίτευσης ήταν η μη διεξαγωγή της συνεδρίασης, κάτι που τελικά κατάφεραν με την πράξη τους αυτή και την αναστάτωση που ακολούθησε!

Αν και αποτελεί μυστήριο το πώς πέρασαν οι βουλευτές το δακρυγόνο μέσα στη βουλή -αφού προηγήθηκε σωματικός έλεγχος- ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Για την ακρίβεια, είναι η τρίτη φορά που η αντιπολίτευση εμποδίζει τη διεξαγωγή της συνεδρίασης χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Με τον τρόπο αυτό εκφράζει την αντίθεσή της στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα εθνικής και οικονομικής σημασίας.

Στην ημερήσια διάταξη βρισκόταν η συζήτηση και ψήφιση νόμου για την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο.

Στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης κατά του κυβερνητικού συνασπισμού Χασίμ Θάτσι-Ίσα Μούσταφα πρωτοστατεί το κίνημα «Αυτοδιάθεση» που οργανώνει σχεδόν καθημερινά επεισοδιακές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Κοσόβου Πρίστινα.

Ο ηγέτης του κινήματος αυτού Άλμπιν Κούρτι συνελήφθη το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και προφυλακίστηκε αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες για διατάραξη της τάξης, παράνομη οπλοφορία και αντίσταση κατά της Αρχής.

Ο Άλμπιν Κούρτι πριν από δύο εβδομάδες ενεργοποίησε εντός της αίθουσας της βουλής δακρυγόνο και ψέκασε με σπρέι πιπεριού προς την κατεύθυνση του πρωθυπουργού Ίσα Μούσταφα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Χάσιμ Θάτσι.

Η αντιπολίτευση στο Κόσοβο αντιτίθεται στην εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών για την ίδρυση της Ένωσης Σερβικών Δήμων που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου και Πρίστινας, ενώ ζητάει επίσης την οριστική διακοπή των συνομιλιών με τη σερβική κυβέρνηση.

Το αίτημα της αντιπολίτευσης για τερματισμό κάθε διάλογου με την Σερβία βρίσκει ανταπόκριση στην κοινή γνώμη, γεγονός που ανάγκασε την πρόεδρο της χώρας να προσφύγει στις 11 Οκτωβρίου, στο συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή εφαρμογής της συμφωνίας για την σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, όταν θα αποφανθεί οριστικά για την συνταγματικότητα της συμφωνίας.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε τέλμα τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί είναι η εφαρμογή των προσυμφωνηθέντων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χημικά και ξύλο από τα ΜΑΤ στους φοιτητές στο Σύνταγμα

Σκληρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το άτυπο δείπνο για τα Βαλκάνια: Έλλειψη στρατηγικής, «δεδομένος» και «πρόθυμος» σύμμαχος

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον ενθουσιασμό» να προωθούν το αίτημα του Κοσόβου για αναγνώριση της ανεξαρτησίας

Τι είπαν Ράμα, Ράντεφ και Κούρτι για Βαλκάνια, Ελλάδα, ΕΕ, ενέργεια και ρωσικό εκβιασμό

EURACTIV: Απογοήτευση στη Σερβία για τη στάση Ελλάδας, Ουκρανίας, Σλοβακίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr