Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Το νέο “αίμα” της οικογένειας Λεπέν “φαβορί” στις περιφερειακές εκλογές

Γαλλία: Το νέο “αίμα” της οικογένειας Λεπέν “φαβορί” στις περιφερειακές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Γαλλία διεξάγεται σήμερα Κυριακή ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών με την ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν να διεκδικεί νέα άνοδο και να μπαίνει δυναμικά στη μάχη και με το νέο “αίμα” της οικογένειας και της ακροδεξιάς την ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν.

Σύμφωνα με τους γάλλους αναλυτές και τις δημοσκοπήσεις, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN), μετά τη θεαματική του άνοδο πέρυσι στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, εμφανίζεται σε θέση να επικρατεί σε τουλάχιστον δύο περιφέρειες, ίσως και τρεις από τις συνολικά 13, κάτι πρωτοφανές στη χώρα.

Η πρόεδρός του, Μαρίν Λεπέν, είναι το μεγάλο φαβορί στο βορρά (Νορ-Πα-ντε-Καλαί και Πικαρδία), όπου είναι υποψήφια.

Η ανιψιά της, η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, είναι επίσης φαβορί στο νότο, στην περιφέρεια Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή.

Η αβεβαιότητα παραμένει, ωστόσο, για την τελική κατάταξη των τριών μεγάλων πολιτικών δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο: το δεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικανοί (LR) του Νικολά Σαρκοζί και το Εθνικό Μέτωπο (FN) της Λεπέν, που λαμβάνουν από 27% έως 30% των προθέσεων ψήφου, δίνουν μάχη στήθος με στήθος, ενώ ακολουθεί το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Φρανσουά Ολάντ, που λαμβάνει ποσοστό 22-23%.

Επιπλέον, το ποσοστό της αποχής δείχνει να είναι υψηλό, περίπου 50%, όπως έχει γίνει πλέον κανόνας σε αυτού του είδους τις ενδιάμεσες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λίβανος συγκροτεί αντιπροσωπεία για ενδεχόμενες συνομιλίες με το Ισραήλ – Διαψεύδει η Γαλλία την ύπαρξη σχεδίου εκεχειρίας

Η Γαλλία εμμένει στις προτάσεις για το Oρμούζ – Διαψεύδει τις μυστικές συνομιλίες με το Ιράν, αναφέρουν πηγές

Ιρανικό drone σκότωσε Γάλλο στρατιώτη στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ο Νίκος Δένδιας για την επίσκεψη Μακρόν και το δόγμα «Ελλάς, Γαλλία, συμμαχία»: «Ήταν μια ευτυχής ημέρα»

Μακρόν: Όταν η Κύπρος δέχεται επίθεση, η Ευρώπη δέχεται επίθεση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr