ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ δίνει διορία 48 ώρες στους Τούρκους να φύγουν από τα εδάφη του

Το Ιράκ δίνει διορία 48 ώρες στους Τούρκους να φύγουν από τα εδάφη του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βαγδάτη προειδοποίησε την Άγκυρα ότι θα καταφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εάν δεν αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τα ιρακινά εδάφη μέσα σε 48 ώρες.

Η κυβέρνηση του Ιράκ θα κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων επιλογών της, μεταξύ των οποίων και να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εάν η Τουρκία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την επαρχία Νινευή του βόρειου Ιράκ μέσα σε 48 ώρες, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι.

“Το Ιράκ δικαιούται να κάνει χρήση όλων των διαθέσιμων επιλογών, μεταξύ των οποίων να απευθυνθεί και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”, αναφέρει δήλωση του Ιρακινού πρωθυπουργού.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 1.200 Τούρκοι στρατιώτες με 25 τανκς και πολλά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού εισέβαλαν στο Ιράκ, στην περιοχή Μπασίκα (Bashiqa) κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη και εγκαταστάθηκαν σε ένα στρατόπεδο κοντά στη Μοσούλη. Η κυβέρνηση του Ιράκ χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως «εισβολή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

The Turkish Foreign Ministry’s liars claim that in 1821 Greek Revolutionaries slaughtered “Turks” in Tripolitsa – What the historical truth is, What diplomatic sources say

Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά – Ποια είναι η ιστορική αλήθεια, τι λένε διπλωματικές πηγές

Όρος Αραράτ: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν ανασκαφές στον σχηματισμό Ντουρουπινάρ για να βρουν την Κιβωτό του Νώε

Ο Αλ-Σαράα δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει το τέλος των ξένων στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr