Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: “Η κατάκτηση του κόσμου σε πέντε χρόνια”

Ισλαμικό Κράτος: “Η κατάκτηση του κόσμου σε πέντε χρόνια”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H βρετανική εφημερίδα Guardian απέκτησε ένα έγγραφο που διέρρευσε από την τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους και δείχνει ότι οι τζιχαντιστές έχουν κάνει τα πρώτα βήματα για τη διαμόρφωση του χαλιφάτου που θέλουν να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Το έγγραφο 24 σελίδων ονομάζεται “Αρχές διοίκησης του Ισλαμικού Κράτους” και η πατρότητα του αποδίδεται σε έναν Αιγύπτιο ονόματι Αμπού Αμπντουλάντα.

Το κείμενο προσφέρει μια ευρεία επισκόπηση του οράματος των τζιχαντιστών και παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη δημιουργία τομέων όπως η εκπαίδευση, οι φυσικοί πόροι, η βιομηχανία, η διπλωματία, η προπαγάνδα και ο στρατός όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Το σχέδιο διέρρευσε από έναν επιχειρηματία ο οποίος εργάζεται στην περιοχή που ελέγχεται από το ΙΚ, και αυτός με το έδωσε σε έναν Άγγλο ερευνητή από το Κάρντιφ, ο οποίος κατά το περασμένο έτος έχει συλλέξει την πιο πλήρη εικόνα σε επίπεδο πληροφοριών για τους τζιχαντιστές.

Μια ενιαία ταυτότητα για όλους τους “πολίτες του Ισλαμικού Κράτους”

Η έκθεση – άνευ προηγουμένου σε επίπεδο πολυπλοκότητας, κάνει λόγο για μία ταυτότητα για όλους τους μαχητές του ΙΚ, με το στόχο την ένωση με ξένους και ντόπιους ανά τον κόσμο.

Το έγγραφο αναφέρει ότι, καθώς οι μαχητές που μπαίνουν στις τάξεις τους είναι από διάφορες χώρες, η παγκόσμια γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιείται είναι η αραβική.

Στρατιωτική Διοίκηση

Το κείμενο περιγράφει λεπτομερώς πώς το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να κατασκευάσει ξεχωριστά στρατόπεδα εκπαίδευσης για δυνάμεις τακτικού στρατού και βετεράνους.

Αναφέρει επίσης πως θα λάβουν “λεπτομερείς παρατηρήσεις σχετικά με την τεχνολογία του εχθρού” και ότι θα τους εξηγηθεί “πως μπορούν να επωφεληθούν από αυτές οι μαχητές του ΙΚ”.

Το εγχειρίδιο συστήνει επίσης τη δημιουργία ενός τμήματος διοίκησης για τους δύο στρατούς (τακτικό και βετεράνους).

Επάρκεια του Χαλιφάτου

Το έγγραφο αναφέρει την ύπαρξη σχεδίων για την κατασκευή εργοστασίων τροφίμων και όπλων και τη δημιουργία αυτάρκειας στην κατά τόπους αυτοδιοίκηση του Χαλιφάτου.

Κατήχηση των παιδιών

Σύμφωνα με το έγγραφο τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν εκπαίδευση σχετικά με το πως θα φέρουν ελαφρύ οπλισμό.

Η έκθεση αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι η τρομοκρατική ομάδα είχε πάντα στόχο να εκπαιδεύσει τα παιδιά στις τέχνες του πολέμου και αναφέρει ότι εκείνα που ξεχωρίζουν από ανάμεσά τους θα πρέπει να “επιλεγούν για αποστολές ασφαλείας” συμπεριλαμβανομένων των σημείων ελέγχου και των περιπολιών.

Ο Charlie Winter, ανώτερος ερευνητής του πανεπιστημίου της Τζόρτζια (ΗΠΑ) δήλωσε στη Guardian τα εξής: “Πέρα από το ότι πρόκειται για μια στρατιά από αιμοδιψείς φανατικούς, το Ισλαμικό Κράτος, είναι ένας πολιτικός οργανισμός που υπολογίζει κάθε κίνηση του προσεκτικά, και έχει μια εξαιρετικά σύνθετη και καλά σχεδιασμένη υποδομή”…

Ο δημοσιογράφος του BBC Andrew Hosken, που ερευνά τις κινήσεις της επέκτασης του ισλαμικού κράτους, λέει ότι το 2020 οι περιοχές που φιλοδοξούν να κυριαρχούν είναι τρομακτικές.

Στο βιβλίο του «Η αυτοκρατορία του φόβου: στο εσωτερικό του ισλαμικού κράτους» περιλαμβάνει ένα χάρτη που δείχνει τις περιοχές που θα κυριαρχεί το κίνημα, ήτοι τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και κάποια στρατηγικά σημεία στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Οι ΗΠΑ σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών» – «Αδειάζει» Σιλιάνοφσκα

Ζαχάροβα για Eurovision: «Η κηδεία της Δυτικής Ευρώπης συνεχίζεται κανονικά»

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Οι Ρώσοι ανακάλυψαν στην Ανταρκτική το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr