ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ κάλεσε το ΝΑΤΟ να πιέσει την Τουρκία να αποσυρθεί από τη Νινευή

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ κάλεσε το ΝΑΤΟ να πιέσει την Τουρκία να αποσυρθεί από τη Νινευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αλ Αμπάντι κάλεσε το ΝΑΤΟ να «χρησιμοποιήσει την εξουσία του» για να καλέσει την Τουρκία –χώρα μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας– να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της από το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τρίτη στον ιστότοπο του Ιρακινού πρωθυπουργού.

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να καλέσει την Τουρκία να αποσύρει αμέσως (τις δυνάμεις της) από το ιρακινό έδαφος», ανέφερε ο Αμπάντι στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε έπειτα από την λήξη της προθεσμίας, διάρκειας 48 ωρών που είχε δώσει η ιρακινή κυβέρνηση για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ιρακινός πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστριακή μελέτη: Η Τουρκία αποστασιοποιείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα αλλά ενισχύει τους δεσμούς της με τη Χαμάς

Σύροι τζιχαντιστές -δήθεν στρατιωτικοί σύμβουλοι- στη Σαουδική Αραβία

Χακάν Φιντάν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – Πηγές ελληνικού ΥΠΕΞ: «Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»

Το Abeille Marengo ξεκινά θαλάσσιες έρευνες για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Τουρκία: Δεν έχει ζητηθεί «άδεια» για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου – Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Προχωράμε κανονικά σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελλαδικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr