Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενεζουέλα: Η επόμενη “Συρία”;

Βενεζουέλα: Η επόμενη “Συρία”;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ο διάδοχος του Τσάβες να έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας από την αντιπολίτευση αλλά παραμένει πρόεδρος της χώρας κάτι που αφορά άμεσα τα συμφέροντα της Μόσχας.

Η πετρελαιοπαραγωγός χώρα αποτελεί μήλον της έριδος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η οποία εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον αποτελεί σταθερό σύμμαχο του “Τσαβισμού”.

Η ρωσική κυβέρνηση λοιπόν προειδοποίησε πως οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας έντασης εντός της χώρας – όπως π.χ. το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002 κατά του Τσάβες που οργανώθηκε από τις ΗΠΑ και την αντιπολίτευση – ακόμη και η πιθανή εξωτερική επέμβαση, θα θεωρηθεί ως “μη αποδεκτή” από τη Μόσχα.

“Ελπίζουμε πως η κυβέρνηση και η βουλή θα βρουν ένα συνταγματικό τρόπο να συνεργαστούν για το καλό της χώρας και των ανθρώπων της. Οποιαδήποτε προσπάθεια πρόκλησης αστάθειας, συμπεριλαμβανομένης και της εξωτερικής επέμβασης καθίσταται μη αποδεκτή” αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η δήλωση των προθέσεων της Ρωσίας έρχεται να ακολουθήσει την ήττα του Μαδούρο στις βουλευτικές αλλά και την εμφάνιση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή κατά τις ημέρες των εκλογών που διεξήχθησαν.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, στο μυαλό του έχει μόνο την αμυντική ισχύ, τη στιγμή που η ένταση με τη γειτονική Κολομβία έχει μεγιστοποιηθεί, προκαλώντας φόβο σύρραξης και γενικευμένης αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες, ζήτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να προμηθευτεί τουλάχιστον 12 μαχητικά τύπου Sukhoi Su-30, συν ένα επιπλέον, προς αντικατάσταση ενός που κατέπεσε στα σύνορα με την Κολομβία: «Μίλησα με τον πρόεδρο Πούτιν και του ζήτησα να μας παραδώσει τουλάχιστον 12+1 νέα μαχητικά Su-30», είπε ο Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα έχει επιδείξει ενδιαφέρον και για κινεζικά αμυντικά συστήματα, με προφανή στόχο να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια της χώρας του, για την ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα.

Η αιτία της εσπευσμένης απόκτησής των ρωσικών αεροσκαφών είναι η ένταση με την Κολομβία, χώρα η οποία θεωρείται σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr