Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκροτήθηκε σοσιαλιστική “κυβέρνηση” στη Συρία με Κούρδους και Άραβες δημοκρατικούς

Συγκροτήθηκε σοσιαλιστική “κυβέρνηση” στη Συρία με Κούρδους και Άραβες δημοκρατικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κουρδικές σοσιαλιστικές και οι αραβικές δημοκρατικές οργανώσεις, που έχουν συστήσει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ένα κοινό στράτευμα υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν τη συγκρότηση του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, πολιτικής πτέρυγας του στρατιωτικού συνασπισμού SDF που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο πρόκειται, στην ουσία, για την πρώτη σοσιαλιστική και δημοκρατική “αντάρτικη” κυβέρνηση στη Συρία.

Η ανακοίνωση έγινε έπειτα από διήμερη διάσκεψη στην πόλη Αλ Μαλικίγια, της βορειοανατολικής Συρίας, με στόχο την επεξεργασία σεναρίου πολιτικής μετάβασης στη Συρία, έπειτα από 4 χρόνια πολέμου.

“Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για τη δημιουργία του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, της “πολιτικής πτέρυγας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διάσκεψης, η οποία αναφέρεται στην ένοπλη οργάνωση που συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο από Κούρδους σοσιαλιστές του YPG, Άραβες δημοκρατικούς και Ασσυρίους χριστιανούς πολιτοφύλακες, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης, μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο έχει αποκλεισθεί, μαζί με την στρατιωτική του πτέρυγα, τις Μονάδες λαϊκής Προστασίας (YPG), από τη διάσκεψη της ισλαμιστικής και τζιχαντιστικής συριακής αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Εθνικός Συριακός Συνασπισμός (ισλαμιστές), η μεγαλύτερη οργάνωση της αντιπολίτευσης, αντιτάχθηκε στην παρουσία του Κόμματος της Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης στο Ριάντ με το επιχείρημα ότι δεν μάχεται κατά του καθεστώτος και έχει στραφεί εναντίον αραβικών ανταρτικών οργανώσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν είναι άλλες από την Αλ Κάιντα και τις τζιχαντιστικές συμμορίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Το μπααθικό (αραβικός εθνικός σοσιαλισμός) καθεστώς του Μπασάρ Αλ Ασαντ θεωρείται από τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη της Αλ Μαλικίγια ως εν μέρει υπεύθυνο για τον πόλεμο που ρήμαξε τη χώρα, αλλά επίσης και ως αναγκαίος συνομιλητής για την έξοδο από την κρίση.

“Εάν το καθεστώς αποτελεί τμήμα του προβλήματος, αποτελεί επίσης τμήμα της λύσης”, δήλωσε ο Κούρδος σοσιαλιστής Σιχανούκ Ντίμπο, εκ των οργανωτών της διάσκεψης.

Η Ιλχαμ Αχμάντ, ένα από τα 42 μέλη του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, επέμεινε για την ανάγκη “διεθνούς και τοπικής στήριξης” για τον τερματισμό του πολέμου.

“Είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευθούμε με τις ξένες δυνάμεις για να σταματήσουμε την αιμορραγία του πολέμου στη Συρία”.

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο τάσσεται υπέρ ενός αποκεντρωμένου πολιτικού συστήματος, χωρίς να διευκρινίζεται η μορφή που θα έχει αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σιχανούκ Ντίμπο, το μέλλον της Συρίας “περνά από την ειρηνική επίλυση μέσω διαπραγματεύσεων (με το καθεστώς), την πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου, την διενέργεια εκλογών και την εισαγωγή Συντάγματος που θα αναγνωρίζει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού”.

“Οι Κούρδοι επιθυμούν μία ομοσπονδιακή Συρία, αλλά αυτό το θέμα δεν θα επιλυθεί παρά με την υιοθέτηση ενός δημοκρατικού Συντάγματος”, εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr