Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αστυνομικός κατά συρροή βιαστής – 13 γυναίκες θύματα εν ώρα υπηρεσίας!

Αστυνομικός κατά συρροή βιαστής – 13 γυναίκες θύματα εν ώρα υπηρεσίας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας πρώην αστυνομικός στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, ο Ντάνιελ Χόλτζκλοου (Daniel Holtzclaw) κρίθηκε ένοχος για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση 13 μαύρων γυναικών ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία.

Η Δικαιοσύνη έκρινε τον αστυνομικό, ο οποίος είναι μισός λευκός και μισός Ιάπωνας στην καταγωγή, ένοχο στις 18 από τις 36 κατηγορίες που αντιμετώπισε, μεταξύ των οποίων για βιασμό αλλά και διάρρηξη.

Στο δικαστήριο προτάθηκε ποινή κάθειρξης που έφτασε τα 263 χρόνια. Ο Χόλτζκλοου δεν αποδέχθηκε την ενοχή του.

“Ο Ντάνιελ δεν αρνείται ότι είχε επαφή με αυτές τις γυναίκες ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, αλλά αρνείται ότι τις εκμεταλλεύτηκε”, είπε ο συνήγορος υπεράσπισής του μιλώντας στο CBS.

Το όλο θέμα έχει πάρει, όπως ήταν αναμενόμενο, και ρατσιστική διάσταση, αφού όλα τα θύματα ήταν μαύρες γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός βίασε από έφηβες μέχρι γιαγιάδες.

Ο Χόλτζκλοου δυστυχώς δεν είναι μια μεμονωμένη εξαίρεση επίορκου αστυνομικού. Εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις αστυνομικών που παύθηκαν από τα καθήκοντά τους στις ΗΠΑ κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, από όλες αυτές τις περιπτώσεις μόνο ένας μικρός αριθμός έφτασε στη Δικαιοσύνη και ακόμα λιγότεροι καταδικάστηκαν. Οι μαύρες γυναίκες είναι τα συνήθη θύματα.

Ο Χόλτζκλοου δεν βίαζε τυχαίες μαύρες γυναίκες. Επέλεγε εκείνες που ήταν τρωτές. Οι στόχοι ήταν γυναίκες που είχαν ποινικό μητρώο, έκαναν χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν ή ήταν και πόρνες.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο αστυνομικός χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να τις βιάσει. Προφασιζόμενος ότι έκανε κάποια έρευνα ή ότι εκείνες είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Μια γυναίκα κατήγγειλε ότι τη συνέλαβε, την έβαλε στο περιπολικό, την οδήγησε σε ένα χωράφι και τη βίασε στο πίσω κάθισμα. “Δεν μπορούσα τίποτα να κάνω”, είπε στη δίκη. “Αυτός ήταν αστυνομικός και εγώ απλά μια γυναίκα”.

Ένα άλλο από τα θύματά του, μια 17χρονη, κατέθεσε ότι τη βίασε στη μπροστινή βεράντα του σπιτιού της μητέρας της. Την απείλησε με ένα ανύπαρκτο ένταλμα για καταπάτηση. “Τι να έκανα;”, αναρωτήθηκε. “Να ειδοποιούσα την Αστυνομία; Αυτός ήταν η Αστυνομία”.

Μια άλλη γυναίκα κατέθεσε ότι την ανάγκασε να του κάνει στοματικό έρωτα ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεμένη στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. “Δεν μίλησα γιατί δεν πίστευα ότι κάποιος θα με πίστευε”, είπε.

Οι βιασμοί του Ντάνιελ Χόλτζκλοου συνέβησαν μέσα σε 7 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, ενώ εργαζόταν στη βάρδια 4 το απόγευμα με 2 τα ξημερώματα. Συνελήφθη από την Αστυνομία στις 18 Ιουνίου του 2014.

Το προηγούμενο βράδυ της σύλληψής του είχε αρπάξει μια 57χρονη οικιακή βοηθό, για κάποιο ασήμαντο αδίκημα, και την είχε εξαναγκάσει να του κάνει στοματικό έρωτα ενώ κράδαινε απειλητικά το όπλο του.

Αυτή ήταν και η μοιραία του επιλογή. Η γυναίκα τον κατήγγειλε στην Αστυνομία και το απόγευμα ντεντέκτιβ τον συνέλαβαν. Στις κατηγορίες των γυναικών που βίασε τον “κάρφωσε” και το GPS του περιπολικού το οποίο είχε καταγράψει τις τοποθεσίες που συνέβησαν οι βιασμοί.

Από το Αστυνομικό Σώμα απολύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και στις 10 Νοεμβρίου ήχησε η καμπάνα για να καταδικαστεί σε 263 χρόνια φυλακή για τα εγκλήματά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr