Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: “Η Λεπέν ήρθε για να μείνει”…

Guardian: “Η Λεπέν ήρθε για να μείνει”…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λεπέν,

Την άποψη πως το εθνικιστικό και αντιευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο ήρθε για να μείνει διατυπώνει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφερόμενη στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία και στην πορεία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν.

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι αν και το Εθνικό Μέτωπο περιορίστηκε – κυρίως χάρη στην τακτική που ακολουθήθηκε στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και στην αυξημένη συμμετοχή – η πορεία του παραμένει ανοδική.

«Δεν υπήρξαν νικητές σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου τα κυρίαρχα παραδοσιακά κόμματα έτρεχαν την τελευταία στιγμή προκειμένου να πείσουν για το ότι το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί ένα ρατσιστικό, ξενοφοβικό, ισλαμοφοβικό και γενικότερα επικίνδυνο κόμμα.

Δεν υπήρξε καμία σοβαρή ανάλυση των λόγων για τους οποίους οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη τους στα κυβερνητικά κόμματα και στράφηκαν στο Εθνικό Μέτωπο, στέλνοντας όχι ψήφο διαμαρτυρίας αλλά αναζητώντας εναλλακτική πολιτική λύση» αναφέρει ο Guardian, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν κατάφερε να κερδίσει τελικά ούτε μια περιφέρεια, η πορεία του είναι ανοδική.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι το 57% των Γάλλων θεωρεί πως το Εθνικό Μέτωπο πρέπει αντιμετωπίζεται ως ένα κανονικό κόμμα όπως όλα τα υπόλοιπα.

«Σε λιγότερο από 18 μήνες η Γαλλία θα έχει προεδρικές εκλογές.

Το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen εκτιμάται ότι πολύ εύκολα θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, «πετώντας» έξω έναν από τους κύριους αντιπάλους του» επισημαίνει ο Guardian, τονίζοντας ότι αν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό δεν θα πρόκειται πλέον για ένα σοκ – όπως συνέβη το 2002 με τον Jean Marie Le Pen – καθώς το Εθνικό Μέτωπο φαίνεται πως έχει αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στην γαλλική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr